Oznanila za teden od 1.5. do 7.5.

MAŠA PRI SV. KATARINI IN BLAGOSLOV TRAKTORJEV
Na torkov praznični dan bomo sveto mašo obhajali ob 10. uri pri sv. Katarini. Po maši bo tradicionalni blagoslov traktorjev in drugih kmetijskih mehanizacij. Tako se bomo vsi skupaj priporočili sv. Katarini in drugim pomladnim svetnikom za blagoslov in božje varstvo pri delu na kmetijah, poljih, travnikih, vrtovih…

ŠMARNIČNA POBOŽNOST V ŽUPNIJI
V mesecu maju bodo šmarnične svete maše po naših podružnicah in sicer ob ponedeljkih v Retju, ob torkih pri sv. Mariji, ob sredah pri sv. Marku, ob četrtkih pri sveti Katarini, ob petkih pa pri sv. Miklavžu. V prvem tednu bo bogoslužni red nekoliko spremenjen zaradi praznika, svete maše pri sv. Katarini in maše v bolniški kapeli. Pri mašah na podružnicah bomo prebirali šmarnice za odrasle. Otroci pa bodo imeli kratke otroške šmarnice in majsko pobožnost vsak večer ob 19. uri pri svetem Martinu.
Šmarnično branje za otroke letos nosi naslov ČUDEŽ NA SKALNICI avtorice Kristine Tičar, šmarnično branje za odrasle pa bo izpod peresa minorita p. Janeza Šamperla, z naslovom NAREDI ME ZA ORODJE SVOJEGA MIRU. Letos praznujemo tristoletnico kronanja podobe svetogorske Matere Božje. Avtorica želi približati nastanek primorske božje poti na Sveto goro in nas povabiti k iskrenemu češčenju Marije. Šmarnice za odrasle pa so nastale v Assisiju. Sveti Frančišek, njegovo delo za mir in spravo, ter Slovenija, ki trpi pod težo razdeljenosti, sta dve zgodbi iste zgodovine. Avtor ju je povezal ter vanju vtkal svoje osebne spomine z močno spodbudo k uresničevanju dela za mir sredi našega vsakdanjega okolja. (vir: rkc.si)
Glede Šmarnic pri kapelicah in po domovih ste mi sporočili sledeče termine: 7. maja pri sv. Križu v Retju; 14. maja pri družini Medvešek; 21. maja pri družini Radić in 28. maja pri družini Kurnik. Vedno ob 16. uri.

GOD SV. FLORIJANA
Ob godu sv. Florjana, zavetnika gasilcev, bomo s posebno priprošnjo in gasilsko sveto mašo priporočili Bogu naše gasilce. V ta namen bo sveta maša z udeležbo gasilk in gasilcev v nedeljo, 7. maja, ob 10. uri pri sveti Mariji. Sveto mašo bomo darovali za vse žive in pokojne člane gasilskega društva.

PRVO SVETO OBHAJILO
Stopamo v mesec maj in s tem tudi v čas neposredne priprave na praznik prvega svetega obhajila, ki ga bo 28. maja prejelo 9 naših prvoobhajancev. Redna priprava na sveto obhajilo je vsekakor redni obisk verouka. Šmarnice v mesecu maju za prvoobhajance niso zapovedane, so pa zelo zaželjene. V molitvi se te dni spomnimo naših prvoobhajancev in tudi njihovih staršev.


V minulem tednu so bili s svetimi opravili pokopani Jožef Karol Žuravlev, Matija Kuder in Marija Medved. Spomnimo se jih v molitvi.