Oznanila za teden od 11.4. do 17.4.

– Prejšnjo nedeljo ste darovali za ogrevanje pri sv. Martinu 504,90 € in pri sv. Katarini 68,01 €. Skupaj 572,91 €. Bog povrni!

– Na voljo so oljčne vejice. Prispevek, ki ga boste namenili, je namenjen za popravo naravne katastrofe na Japonskem.

– Skozi vse leto skrbi za krasitev cerkve ga. Mateja Medved, za kar ji je lahko hvaležna vsa župnija. S krasitvijo so povezani tudi stroški. Zato vas prosim, da na cvetno nedeljo darujete svoj dar v košaro pri izhodih iz cerkve, za rože in vse ostalo, kar je potrebno pri krašenju.

– Ta teden bodo otroci pri urah verouka opravili postno spoved.

– V petek, 15. 4. ob 18.30, pripravljajo križev pot karitas in svetopisemska skupina. Prosim, da se o vsebini in poteku križevega pota dogovorite med seboj. Na cvetno nedeljo ne bo križevega pota, ker se bomo v to pobožnost vživeli med sveto mašo, med branjem pasijona iz evangelija po Mateju.

– V soboto, 16. 4. po sveti maši, bo koncert postnih pesmi našega župnijskega pevskega zbora.

– Naslednja nedelja je cvetna. Pri svetih mašah bomo v spomin Jezusovega prihoda v Jeruzalem blagoslovili zelenje. Pri sveti maši ob 10.00 bo blagoslov pred cerkvijo. V ta namen prosim, da prinesete v staro župnišče zelenje, kjer bodo otroci skupaj s sodelavkami karitas izdelovali butare. Delavnica izdelovanja butar bo potekala v soboto, 16. 4. od 9.00 naprej.

– Na belo nedeljo, 1. 5. bomo med sveto mašo uradno sprejeli med ministrante tiste, ki še doslej niso bili deležni sprejema. Posebej se bomo za to pripravljali v soboto, 15. 4. ob 10.00. Z ministranti se bomo pripravljali tudi na liturgijo velikonočnega tridnevja, zato res prosim vse ministrante, da se srečanja zagotovo udeležite.

– Med 26. in 29. 4. bodo v Veržeju duhovne vaje za zakonce. Nekaj mest je še prostih. Kdor je zainteresiran, naj se prijavi pri g. Gregorju Špajzerju.