Oznanila za teden od 13.4. do 19.4.

Praznični odmev: V velikem tednu in v vstopu v velikonočne praznike smo trboveljski verniki, po petnajstih letih, liturgijo spet obhajali skupaj.  Razveseljujoče je, da je bil velik del vernikov dejavno navzoč pri trpljenju, smrti in vstajenju našega Gospoda Jezusa Kristusa. Na zunaj se je to pokazalo v lepem obisku obredov velikonočnega tridnevja. Še posebej izpostavljam številčen obisk velikonočne vigilije, kljub temu da se je odvijala v zgodnji jutranji uri, oz. pozni nočni uri. Lahko smo veseli, da nam je v nekaj letih uspelo postaviti vigilijo, ki je liturgija vseh liturgij, v središče življenja župnije. To se je pokazalo tako, da je bil največji delež vernikov navzoč ravno pri obhajanju vigilije, ki smo jo zaključili s slovesno procesijo po Trbovljah. Vsem, ki ste na kakršen koli način sodelovali v obhajanju velikega tedna in v obhajanju velikonočne liturgije, se iskreno zahvaljujem.

Bela nedelja: 2. velikonočno nedeljo imenujemo tudi »bela nedelja«. V prvih stoletjih so v Cerkvi krščevali praviloma za velikonočno vigilijo. V znamenje prerojenosti v Kristusu, so novokrščenci naslednjo nedeljo prišli k bogoslužju v belih oblačilih, zato so to nedeljo začeli imenovati »bela nedelja«. V zadnjih letih imenujemo to nedeljo tudi »nedelja Božjega usmiljenja«. Pobožnost v zvezi z Božjim usmiljenjem je bolj zasebnega značaja, zato je primerno, da jo obhajamo po družinah. Preveč kopičenja raznih ljudskih pobožnosti znotraj liturgije lahko razvodeni bistvo mašne daritve.

Imenovanje novega ŽPS: Danes, na belo nedeljo, poteče mandat staremu Župnijskemu pastoralnemu svetu, hkrati pa nastopi službo nov ŽPS. Prva seja novega ŽPS bo v torek, 21. 4. ob 19.45.

Verouk: Z rednim veroukom bomo nadaljevali 13. aprila.

Srečanje za starše: Redno srečanje za starše veroučencev bo v ponedeljek, 13. 4. ob 19.45. Vabljeni tudi ostali, ki želite poglobiti poznavanje krščanstva, še posebej svete evharistije.

Teden molitve za duhovne poklice: Med 19. in 26. 4. bomo obhajali teden molitve za duhovne poklice z naslovom »Lepo je biti s teboj, Jezus«. Poživimo molitev za duhovne poklice, kar lahko v okviru župnije storimo v okviru molitvene ure, vsak četrtek, pol ure pred sveto mašo, pri sv. Martinu.

Duhovne vaje za zakonce: Med 7. in 10. 5. bodo v Kančevcih duhovne vaje za zakonce. Poleg tistih, ki ste že vključeni v zakonske skupine, močno priporočam duhovne vaje tudi drugim zakoncem. V skladu  s smernicami Svetega sedeža, ste na duhovne vaje vabljeni tudi ločeni in ponovno poročeni.

Prvo obhajilo: V nedeljo, 31. 5., pri sveti maši ob 10.00, bodo prvoobhajanci prvič v polnosti prejeli zakrament evharistije. Molimo zanje in za njihove starše.
10. obletnica škofije: Celjski škof dr. Stanislav Lipovšek, je na veliki četrtek napovedal, da se bo obhajanje 10. obletnice ustanovitve škofije pričelo na letošnjo nedeljo Kristusa Kralja, 22. novembra.

Možnost za pogovor: Duhovnik je na župniji predvsem iz razloga, da župljane usmerja v duhovnem življenju. Iz izkušenj v dosedanji duhovniški službi sem spoznal, da je med kristjani veliko nevednosti o bistvenih vprašanjih vere. Ta nevednost se iz leta v leto poglablja, ker ugašajo generacije, ki so v svojih družinah prejele izkušnjo osebnega odnosa z Bogom. Za vsa vprašanja sem na voljo vsem, ki želite razjasniti verska vprašanja in poglobiti krščansko življenje. Za pogovor me predhodno pokličite, da se dogovorimo za termin.