Oznanila za teden od 15.2. do 21.2.

–  V sredo, 17. 2. je Pepelnica, začetek 46 dnevnega posta. Zaradi nedelj, ki se ne štejejo v post in praznikov ostane samo 40 postnih dni. Pepelnica in Veliki Petek sta dva dneva strogega posta, ko se lahko samo enkrat najemo do sitega. Post ni samo odpoved mesu, ampak je odpoved vsemu kar mi ne pomaga v življenju postajati bolj “človek”. Danes je zlasti potreben post od TV, računalnika, sladkarij, zvečilnih… Tega so sposobni že otroci in tu se začne vzgoja. Če starši resno jemljejo svoje otroke, vedo da so sposobni tudi odpovedi, odgovornosti. V postnem času se zato “hranimo” z bolj zdravo hrano. “NE s kruhom, ampak z vsako božjo besedo, ki prihaja iz Božjih ust.”

– V postnem času pričakujem zlasti od družin v katerih imajo pvoobhajanca/ko in birmaca/ko, kot pripravo na prejem Božjih darov, njihov odgovor, znak sodelovanja (obisk svete maše, obisk križevega pota, molitve pred Najsvetejšim…)

– POSTNA POSTAVA Kot vsako leto je tudi letos strogi post na Pepelnico in Veliki petek, ta dan se je dovoljeno samo enkrat do sitega najesti. V vseh drugih petkih je mesni vzdržek. Postni čas je čas, ko se predvsem sami svobodno odločamo kaj bomo delali, česa ne bomo in kako se bomo vedli. Vsak ZA k dobremu je moja lastna zmaga, ne bodimo brezbrižni do teh lastnih zmag.

– Srečanje ministrantov bo v soboto, 20. 2. ob 10.00.

RAZPORED KRIŽEVEGA POTA
– V petek 19. 2. ob 18.00 začetek križevega pota + sveta maša. Križev pot vodi skupina Karitas.
– Na 1. postno nedeljo, 21. 2. ob 17.00 – vodi  skupina ŽPS.
– V petek, 26. 2. ob 18.00 + sveta maša, križev pot vodi Molitvena.
– Na 2 postno nedeljo, 28. 2. je križev pot na podružnici sv. Katarine, vodi pevski zbor. križev pot se začne ob 16.00 pri Papeževi kapeli.