Oznanila za teden od 15.4. do 21.4.

Teden molitve za duhovne poklice: Od 14. – 21. 4. poteka teden molitve za duhovne poklice pod geslom »Poklici, znamenje upanja«. V tem tednu smo zato še posebej vabljeni, da po družinah poživimo molitev za duhovne poklice, če pa je mogoče, se udeležimo tudi svete maše, med katero bomo prebirali besedila, ki so pripravljena posebej za to priložnost. V nedeljo, 21. 4. ob 15.00, pa bo ob zaključku tedna molitve za duhovne poklice, v Marijini cerkvi v Celju, molitvena ura in sveta maša za duhovne poklice.

Prvo sveto obhajilo: K prvemu svetemu obhajilu bo pristopilo pet veroučencev iz obeh trboveljskih župnij. Slovesnost bo v nedeljo, 12. 5., ob 10.00. Molimo za prvoobhajance in njihove starše, da bi bil središče njihovih družin evharistični Kristus.

Sveto pismo: V Martinovem kotu lahko po 34 € kupite Sveto pismo, ki je opremljeno z razlagami posameznih vrstic v opombah. Prav tako je vsaka svetopisemska knjiga opremljena z razlago. Če želimo zares zaživeti kot kristjani, moramo brati in poslušati Božjo besedo, kar uresničimo, če beremo Sveto pismo. Nerazumljivo je, da obstajajo družine, ki same sebe razglašajo za krščanske, v hiši pa nimajo Svetega pisma.

Stranske kapele: Nekateri imate navado, da ste med sveto mašo nameščeni v križevi kapeli. Če ni kakšnega posebnega praznika je v cerkveni ladji vedno dovolj prostora za vse ljudi. Če pa komu k zbranosti bolj pripomore lokacija v stranski kapeli je lahko nameščen tudi tam. Prosim pa, da ne stojite na območju, kjer stoji oltar. Nekateri ste se že kar navadili, da stojite tam in se na oltar celo naslanjate. Na ta način se uničujejo stvari, ki imajo ne samo materialno ampak tudi kulturno–zgodovinsko vrednost. Naj spomnim, da je prostor v križevi kapeli namenjen predvsem za tiste, ki imajo omejene fizične sposobnosti in ne morejo v cerkev po stopnicah.

Mašni nameni: Spet prihaja čas »suhih krav«, vsaj kar se tiče mašnih namenov. Zato prosim, da poskrbite in obudite čut za darovanje v določen namen, kateri naj bo pri sveti maši še posebej izpostavljen. Pri tem naj spomnim, da mašni nameni niso namenjeni samo za pokojne, ampak tudi za žive, prav tako pa lahko darujemo svete maše za določen namen, ki je trenutno aktualen v našem ali v življenju kašnega drugega človeka.