Oznanila za teden od 15. 9. do 21.9.

Verouk: Z današnjo veroučno sveto mašo vstopamo v novo veroučno leto. V tem tednu tako začenjamo z rednim veroukom, ki bo v celoti potekal v župnijskih prostorih sv. Martina.

Retje: Danes, na praznik Povišanja sv. Križa, bo sveta maša v Retju, ob 15.00.

Kateheza za odrasle: Srečanje bo v ponedeljek, 15. 9. ob 19.45. V sklopu srečanj za starše smo v preteklih treh letih v Trbovljah vzpostavili redno katehezo za odrasle, na katero ste vabljeni vsi, ki želite poglobiti krščansko življenje. Središče letošnjih srečanj bo tematika, ki se nanaša na zakrament evharistije.

Stična mladih: V soboto, 20. 9., bo v Stični tradicionalno vseslovensko srečanje mladih. Kdor se želi srečanja udeležiti, se lahko še danes prijavi v župnišču. Glede na število prijav bomo organizirali prevoz.

Slomškova nedelja: Osrednja slovesnost bo v baziliki Lurške Matere Božje v Brestanici. Ob 15.00 bo molitvena ura za Cerkev v naši domovini, ob 16.00 pa sveta maša.

Celodnevna češčenja: V Trbovljah imamo vsako leto prve tri dni v oktobru celodnevno češčenje Najsvetejšega v imenu mariborske metropolije (nadškofija Maribor, škofija Celje, škofija Murska Sobota). 1. 10 bo češčenje pri sv. Martinu, 2. 10. pri sv. Katarini in 3. 10. pri sv. Mariji. V ta namen bodo v cerkvah pripravljeni listi, kamor se vpišite posamezniki ali skupine, pod navedeno uro, ki jo nameravate posvetiti češčenju Najsvetejšega.

Odgovorni pri sv. Mariji: Prosim vse odgovorne za posamezne »resorje« v župniji sv. Marija, da me čim prej pokličete, da se dogovorimo o načinu sodelovanja. Prav tako prosim člane ŽPS in ŽGS župnije sv. Marija, da mi posredujejo naslove elektronske pošte.

Prejemanje svetega obhajila: S prejemanjem obhajila na roke ni večjih težav, vsaj pri rednih nedeljnikih ne. Je pa nekaj težav s posamezniki, ki prejemajo obhajilo na usta. Pri tem opozarjam, da s preveč iztegnjenim jezikom oslinite delivca obhajila. Prav tako ni dovoljeno hostijo zagrabiti z zobmi ali jo celo zgristi. Vsem, ki ste že bili pri birmi priporočam, da prejmete obhajilo na roke, tako da iztegnjeno levo dlan položite v iztegnjeno desno dlan, katera predstavlja prestol za Gospoda pod podobo kruha.