Oznanila za teden od 21.10. do 27.10.

Misijonska nedelja: Danes obhajamo misijonsko nedeljo. Vabljeni smo, da na to nedeljo podpremo misijonarje z darovi. Košarica za darove je pripravljena pod ambonom. Za našo škofijo bo praznovanje v Petrovčah, ob 14.30 uri.

Mesec rožnega venca: Vabljeni ste, da pridete k molitvi v župnijsko cerkev pol ure pred sveto mašo, ob sredah pa ob 18.30. Hkrati pa ste povabljeni, da molitev rožnega venca poživite tudi po družinah.

Sveta Uršula: V ponedeljek, 21. 10. ob 10.00, bo sveta maša pri sv. Marku. Glavni razlog za to je stranski oltar svete Uršule.

Svetopisemska skupina: V torek, 22. 10. po sveti maši, bo redno srečanje svetopisemske skupine. Opogumite se in pridite vsi, ki še ne poznate vseh skrivnosti Svetega pisma.

Spovedovanje: V soboto, 26. 10. ob 11.00, bo redno spovedovanje za otroke in starše. Možnost za spoved je tudi pol ure pred sveto mašo ali po dogovoru.

Martinovi dnevi: Med 8. in 10. 11. bodo ob praznovanju našega farnega zavetnika t. i. Martinovi dnevi. V petek, 8. 11., bo v župnijski dvorani predavanje z naslovom »O tem pa se ne govori«. Predavala bo teologinja in doktorantka zakonske in družinske terapije Alenka Gabrovec. V soboto, 9. 11., bo po sveti maši v župnijski cerkvi koncert vokalne skupine Ingenium Ensemble. Glavno praznovanje bo v nedeljo, 11. 11. ob 10.00, ko bomo obhajali 25–obletnico redovništva naše rojakinje s. Majde Pangeršič.

Duhovne vaje za župnijske sodelavce: Od 29. 11. do 1. 12. bodo v Stični potekale duhovne vaje za župnijske sodelavce. Prosim, da se do 17. 11. prijavite pri Gregorju Špajzerju ali v župnišču. Uradno je 75 župnijskih sodelavcev in upam, da število prijavljenih, ne bo bistveno nižje od omenjene številke. Ceno bomo sporočili v prihodnjih tednih.

Spominska slovesnost: V nedeljo, 27. 10 ob 16.15 uri, bo spominska slovesnost pri križu žrtvam vojnega in povojnega nasilja, ki stoji v Marija Reki ob regionalni cesti Prebold – Trbovlje.

Duhovni pogovori: Še naprej ste vsi vabljeni na pogovor v župnišče.