Oznanila za teden od 27.1. do 2.2.

Nedelja Svetega pisma: Današnja nedelja je svetopisemska nedelja z naslovom »Na tvojo besedo.« Branje in premišljevanje Svetega pisma je temelj krščanskega življenja. Kdor bere Božjo besedo lahko pričakuje, da bo slišal Božji glas. Kdor pa ima Sveto pismo samo zato, da z njega briše prah, ne more reči, da je kristjan. Sloviti prevajalec Svetega pisma sv. Hieronim je zapisal;: »Kdor ne pozna Svetega pisma, ne pozna Kristusa.« V naši župniji že drugo leto poteka mesečno branje Svetega pisma v župnijski cerkvi, kar je velik blagoslov za župnijo in za mesto Trbovlje. Naslednji svetopisemski mini maraton bo v petek, 14. 2. po sveti maši.

Januarski večeri: Za nami so »Januarski večeri«, ki so potekali zadnje tri petke in sobote v mesecu. Lahko smo zadovoljni s kvaliteto predavanj in tudi z udeležbo, ki je bila najbolj množična, vsaj od leta 2011. Z udeležbo smo pokazali, da nas zanimajo odgovori na bistvena življenjska vprašanja.

Molitvena skupina: Srečanje  molitvene zveze za duhovne poklice bo v torek, 28. 1. po sveti maši.

Birmanci: Kandidati za prejem zakramenta birme, se čim prej pripravite na prvi del izpita. Zadnji rok za prijavo je 31. 1. Ko boste pripravljeni, me o tem obvestite.

Svečnica: Letos pade praznik Gospodovega darovanja ali svečnice na nedeljo. To pomeni, da liturgično odpade 4. nedelja med letom. Svečnica je zadnji praznik, ki je vezan na božič, ni pa v božičnem času, ampak v liturgičnem času med letom. Jožef in Marija sta Jezusa štirideseti dan po njegovem rojstvu darovala v jeruzalemskem templju in se s tem zahvalila Bogu za dar otroka. Ob tem lahko razmišljamo o neprecenljivem daru človeškega življenja, ki prihaja od Boga. Vsak izmed nas se lahko zahvali Gospodu za življenje. Tisti pa, ki imate otroke, se zahvalite Gospodu, da vas je izbral za sodelavce pri posredovanju življenja. Med sveto mašo bomo blagoslovili sveče. S prižganimi svečami bomo simbolno razsvetlili našo pot za Gospodom. Izkupiček od sveč (1€) bo šel za potrebe župnijske karitas.

Možnost za pogovor: Kdor želi pogovor duhovne narave, naj se po predhodnem dogovoru oglasi v župnišče. Lahko pa se dogovorimo za srečanje tudi na kakšnem drugem mestu.