Oznanila za teden od 28.9. do 4.10.

Letošnje pastoralno leto: V letošnjem pastoralnem letu nas čaka nekaj obletnic. Obhajamo 750. obletnico prve omembe cerkve sv. Martina in 470. obletnico župnije Trbovlje. Obhajamo tudi 140. obletnico cerkve sv. Martina, v takšni obliki, kot je danes. Pri sv. Mariji pa obhajamo 15. obletnico nove cerkve in župnije. Prvi dve obletnici bomo obhajali v okviru Martinovih dnevov, med 13. in 15. 11., tretjo pa bomo obhajali 25. 10. V letošnjem pastoralnem letu bomo obhajali tudi 50. obletnico Zasavskega pastoralnega območja (ZPO). Posebej živo je bilo za časa g. Vilijema Pangerla. Z njegovim odhodom iz Trbovelj pa je zadeva zamrla. V dogovoru z župnijskim upraviteljem iz Zagorja in z našim škofom Stanislavom smo se odločili, da bomo skušali ZPO znova poživiti. V ta namen bomo na prvo adventno nedeljo, na sv. Planini, obhajali sveto mašo z namenom obnovitve ZPO.

Svetopisemska skupina: Srečanje bo v ponedeljek, 28. 9. ob 19.45. Vabljeni vsi, ki še ne poznate vseh skrivnosti Svetega pisma.

Križ na pokopališču: G. Franc Pelc je končal z dodelavo križa za staro pokopališče, katerega je stesal pokojni Ivan Brinar. V ponedeljek, 21. 9., so ga prostovoljci namestili na pokopališču. Ob tej priložnosti se v imenu župnije vsem iskreno zahvaljujem. Blagoslov novega križa bo na praznik vseh svetih po sveti maši, ob 10.00. Takrat bomo na starem pokopališču opravili tudi molitev za rajne. Staro pokopališče slavi letos 180. obletnico obstoja.

Slomškova nedelja: Osrednja slovesnost bo danes, 27. 9 ob 15.00, v Don Boskovem centru v Celju.

Seja ŽPS: Seja bo v torek, 29. 9. ob 19.45., v župnijski dvorani.

Molitvena skupina: Srečanje bo v četrtek, 1. 10., ob 20.00.

Celodnevna češčenja: V Trbovljah imamo vsako leto prve tri dni v oktobru celodnevno češčenje Najsvetejšega v imenu mariborske metropolije (nadškofija Maribor, škofija Celje, škofija Murska Sobota). 1. 10. bo češčenje pri sv. Martinu, 2. 10. pri sv. Katarini in 3. 10. pri sv. Mariji. V ta namen so v cerkvah pripravljeni listi, kamor se vpišite posamezniki ali skupine, pod navedeno uro, ki jo nameravate posvetiti češčenju Najsvetejšega. Prosim, da na listih najprej zapolnite prazna mesta. Posamezniki se lahko povežete v skupine in za določeno uro, ki si jo boste rezervirali sami pripravite svojo obliko molitve. Pri sv. Martinu in sv. Mariji bodo ob 18.30 pete litanije.

Svete maše ob celodnevnih češčenjih: V dneh celodnevnih češčenj v Trbovljah bo nekoliko spremenjen red svetih maš. Prosim, da si razpored ogledate na zadnji strani.

Mladinska vokalna skupina: Prva vaja bo  v soboto, 3. 10. ob 10.00, v pevski sobi. Vabljeni ste vsi, ki radi pojete in ste stari do 20 let (tudi birmanci, ki boste lahko mladinsko vokalno skupino obiskovali kot eno od izbirnih dejavnosti v župniji). Srečevali se bomo vsakih 14 dni, program bo zajemal predvsem skladbe iz repertoarja duhovno ritmične glasbe, petje pa bo spremljano s kitaro.

Svetopisemski maraton: Svetopisemski maraton na slovenski ravni bo potekal med 11. in 18. 10. pri sv. Jožefu v Ljubljani. Kakor zadnjih nekaj let se bomo tudi mi udeležili enega izmed terminov. Naš termin je rezerviran za četrtek, 15. 10. med 22.00 in 0.00. Kdor se želi udeležiti maratona, naj se prijavi pri Gregorju Špajzerju. Geslo letošnjega maratona je »V ljubezni ni strahu« (1 Jn 4,18).

Mini svetopisemski maraton: Zadnjih nekaj let, v povezavi s svetopisemskim maratonom, tudi v Trbovljah, pri sv. Martinu, organiziramo mini svetopisemski maraton. Letos bo potekal od 10. 10. od 7.30 do 11. 10. do 9.30. Podobno kot za celodnevno češčenje bo tudi za maraton zadaj na steklenih vratih pripravljen vpisni list.