Oznanila za teden od 29.9. do 5.10.

Slomškova nedelja: Osrednja slovesnost bo danes, v baziliki Lurške Matere Božje v Brestanici. Ob 15.00 bo molitvena ura za Cerkev v naši domovini, ob 16.00 pa sveta maša.

Predšolski verouk: Kdor želi otroka vpisati k predšolskemu verouku naj to stori do konca tega meseca. Prijave sprejema Simona Jan. Če bo dovolj prijav bomo z veroukom pričeli v začetku oktobra.

Celodnevna češčenja: V Trbovljah imamo vsako leto prve tri dni v oktobru celodnevno češčenje Najsvetejšega v imenu mariborske metropolije (nadškofija Maribor, škofija Celje, škofija Murska Sobota). 1. 10. bo češčenje pri sv. Martinu (9.30–19.00), 2. 10. pri sv. Katarini (9.00–17.00) in 3. 10. pri sv. Mariji (8.00–19.00). V cerkvah so pripravljeni listi, kamor se vpišite posamezniki ali skupine, pod navedeno uro, ki jo nameravate posvetiti češčenju. Prosim, da najprej zapolnite ure, ki so še proste. Spodbujam posamezne skupine, tako »uradne« župnijske kot tudi neformalne skupine, da v posamezni uri pripravite organizirano molitev pred Najsvetejšim. Prvi bomo to storili dekanijski duhovniki, ki bomo imeli prvo molitveno uro pri sv. Martinu. Celodnevno češčenje v Trbovljah bomo zaključili 3. 10. ob 19.00 s sveto mašo pri sv. Mariji. Pred tem bomo ob 18.30 zapeli litanije Srca Jezusovega in prejeli blagoslov. Ta dan bo tako vrstni red svetih maš pri sv. Martinu in sv. Mariji izjemoma zamenjan.

Dekanijska rekolekcija: Na dan celodnevnega češčenja, 1. 10., bo srečanje dekanijskih duhovnikov. Začeli bomo ob 9.30 s sveto mašo.

Čiščenje cerkve in okolice: Vsi župljani ste vabljeni na jesensko čiščenje župnijske cerkve in okolice, ki bo v soboto, 4. 10. ob 9.00.

Vabilo k skavtom: Zagorski skavti v svoje vrste vabijo nove člane, stare med 8 in 21 let, ki si želijo svoj čas preživljati na malce drugačen način. Kakšen je ta način, lahko izveš, če se jim pridružiš v nedeljo, 5. 10. 2014, ob 8.45, pred zagorsko cerkvijo. Uvodno srečanje se bo začelo s sv. mašo, sledilo pa bo druženje, ki se bo končalo ob 12. uri.

Svetopisemski maraton: Svetopisemski maraton na slovenski ravni bo potekal med 12. in 19. 10. pri sv. Jožefu v Ljubljani. Kakor zadnjih nekaj let se bomo tudi mi udeležili enega izmed terminov. Geslo letošnjega maratona je »Učite se od mene« (Mt 11, 29).

Mini svetopisemski maraton: Zadnjih nekaj let, v povezavi s svetopisemskim maratonom, tudi v Trbovljah, pri sv. Martinu, organiziramo mini svetopisemski maraton. Letos bo potekal od 11. 10. od 7.30 do 12. 10. do 9.30. Podobno kot za celodnevno češčenje bo zadaj na steklenih vratih pripravljen vpisni list. Letos ste še posebej povabljeni k sodelovanju župljani sv. Marije.

Šola za zakon: Tudi letos bomo v naši župniji organizirali Šolo za zakon. Po programu, ki ga je pred skoraj 40 leti uvedel p. Vital Vider, bosta šolo vodila Inka in Gregor Špajzer. Pari se v Šoli za zakon shajajo dvakrat mesečno med šolskim letom in takrat si povedo gledanja in izkušnje o temi, o kateri so se najprej kar štirinajst dni ali tri tedne v paru pogovarjali. Vabljeni ste vsi, ki se želite temeljito pripraviti na podelitev zakramenta sv. zakona. Prvo srečanje bo v soboto, 11. 10. ob 19.30, v starem župnišču.

Medgeneracijska skupina: V preteklem letu je zelo dobro zaživela medgeneracijska skupina. Zaradi prenasičenosti pastoralnih dejavnosti je to jesen nemogoče nadaljevati s srečanji. Zato bomo s srečanji nadaljevali takoj po novem letu. Prosim, da tisti, ki ste lani sodelovali v skupini, tudi letos nadaljujete s sodelovanjem.