Oznanila za teden od 3.12. do 9.12.

– S prvim januarjem 2008 bomo zamenjali avtomobilske pakete prve pomoči. Z akcijo “PRVA POMOČ” naj bi stare pakete namenili misijonarjem. V naši župniji jih prinesite v Martinov kot. Hvala za sodelovanje v tej misijonski akciji.

– V soboto, 8. 12., bodo ob 10.00 ministrantske vaje.

– Prosim, če lahko vsaka družina prinese zaboj mahu za jaslice v župnijski cerkvi. Hvala.

–  Bog povrni za sredstva, s katerimi bo poravnan del računa za plačilo obnovljenega Marijinega oltarja. V novembru je bilo v ta namen darovano 1107€.

– V sredo, 5. 12., nas obišče Miklavž. Otroci do vključno 4. leta pridejo na srečanje ob 16.00, starejši ob 17.00, okoli 18.00 bo Miklavž obiskal otroke v podružni cerkvi sv. Katarine. Prosim za pomoč pri prevozu otrok.

– V mesecu decembru so svete maše samo zvečer. 

– V nedeljo, 9. 12., ob 10.00 NE bo svete maše  v župnijski cerkvi, ampak pri podružnici svetega Miklavža! Kot župljani župnije sv. Martina ne moremo in ne smemo biti vezani samo na župnijsko cerkev, ampak se moramo zavedati, da ima župnija tudi podružnice, v katerih se daruje daritev svete maše.

– Pred nami je adventni čas, čas pričakovanja. Vabim Te, da znova premisliš v tem času o svoji veri, odnosu do Boga in do Novorojenega, ki prihaja v skrivnostni tihoti božične noči k Tebi. Za to je dovolj priložnosti. Udeležba na prvi četrtek, petek in soboto pri češčenju Najsvetejšega, molitvi, branju Svetega pisma, molitvene ure, priprava na sveto spoved… Priložnost za sveto spoved bo pol ure pred jutranjo in večerno nedeljsko sveto mašo in pol ure po 10.00 sveti maši ter v nedeljo, 16. 12., ob 16.00.

– Iskrena hvala za zelenje ter sodelavkam Karitasa za izdelavo adventnih vencev in pomoč veroučencem pri njihovi izdelavi.

– V soboto, 8. 12., je slovesni praznik brezmadežnega spočetja Device Marije. Akademija v Njeno čast bo v nedeljo, 9. 12., ob 17.00. Vabljeni.

Od nas so odšli:
Martin in Pavla Babič, Martin Gabrovec, Emil Hernaus.
Spomnimo se jih v molitvi.