Oznanila za teden od 3.4. do 9.4.

POČITNICE G. DR. MATJAŽA ROTER
Veseli smo, da bo v mesecu aprilu na počitnicah v domači župniji naš rojak g. dr. Matjaž Roter, tajnik na Apostolski nunciaturi v Kolumbiji. Ker Trboveljčani zelo radi vidite, da mašne namene oddam tudi g. Matjažu, bo v mesecu aprilu drugi mašni namen oddan prav njemu.

OBISK BOLNIKOV NA DOMU
Pred veliko nočjo bom obiskoval bolnike na domu v sredo, 5. aprila, in prav tako na prvi petek, 7. aprila. Sporočite mi, koga naj še obiščem. Spovedni dan v domu Franca Salamona bo v ponedeljek, 10. aprila, od 10. ure dalje.

SPOKORNO BOGOSLUŽJE IN SVETA SPOVED
Spokorno bogoslužje in sveta spoved za obe župniji bo na cvetno soboto, 8. aprila, ob 16. uri pri sveti Mariji. Priložnost za sveto spoved pri tujem spovedniku bo tudi na veliki petek zvečer pred in po obredu velikega petka.

OBHAJANJE CVETNE NEDELJE
S cvetno nedeljo Gospodovega trpljenja bomo vstopili v veliki teden. Blagoslov cvetja, zelenja in butaric bo pri obeh nedeljskih mašah. Pri sveti Mariji se zberemo ob 8. uri zunaj na dvorišču, kjer bo blagoslov in potem procesija v cerkev. Pri svetem Martinu bo blagoslov prav tako zunaj in pred sveto mašo, zato na začetek počakate na dvorišču in na zelenici pred cerkvijo. V primeru dežja bodo blagoslovi v cerkvi.
Na cvetno nedeljo bodo na razpolago oljčne vejice, pri sv. Mariji vam bodo sodelavci Karitasa, ponudili tudi butarice. Dar za butarice je namenjen potrebam Karitasa.

ŽUPNIJSKO ROMANJE NA BAVARSKO
Vse, ki se imate namen udeležiti župnijskega romanja na Bavarsko med 1. in 3. junijem, prosim, da se čimprej prijavite v župnijski pisarni ali svojo udeležbo sporočite vsaj po telefonu.

NABIRKA CVETNA NEDELJA
Nabirka pri svetih mašah na cvetno nedeljo bo v celoti namenjena za stroške krašenja naših cerkva. Bog povrni.

ČIŠČENJE CERKVE
Vse ljudi dobre volje vabim in prosim za pomoč pri čiščenju cerkve in okolice, ki bo v soboto, 8. aprila, od 9. ure dalje. Skupaj poskrbimo za urejenost našega bogoslužnega prostora.


Po zakramentu svetega krsta je bil sveti Cerkvi in našemu občestvu pridružen Nik Škrbec.


V minulem tednu je bila s svetimi opravili pokopana Jožefa Tomažič (Opekarna 20). Spomnimo se je v molitvi.