Oznanila za teden od 3.6. do 9.6.

Nabirka: Prejšnjo nedeljo ste darovali pri sv. Martinu 353,78 € in pri sv. Katarini 50,64 €. Skupaj 404,42 €. Bog povrni!

Molitev s papežem Frančiškom: Papež Frančišek bo danes med 17.00 in 18.00 uro v baziliki svetega Petra v Rimu vodil molitveno uro pred Najsvetejšim. Češčenje Najsvetejšega je ena izmed duhovnih pobud v letu vere, zato so vse škofije po svetu dobile vabilo, da se po stolnicah in po možnosti tudi po vseh župnijskih cerkvah pridružimo papeževi molitvi. Pri nas bo molitev po papeževem namenu danes med 9.00 in 10.00. Kdor utegne, naj se molitve udeleži.

Zaključek verouka: Z današnjo nedeljo zaključujemo z veroukom za letošnje veroučno leto. Ob tej priložnosti se zahvaljujem katehistinjama Simoni Jan in Maji Žibret ter katehistu Mihi Hildu. Posebna zahvala pa velja tistim staršem, ki ste se redno udeleževali naših rednih mesečnih srečanj. Starše spodbujam, da skupaj z otroci tudi med počitnicami redno obiskujete sveto mašo, ne glede na to, na katerem koncu sveta se boste nahajali. V letošnjem letu smo večino verouka iz obeh trboveljskih župnij združili v eno enoto. Glede na hudo pomanjkanje duhovnikov, ki se nam obeta v prihodnjih letih spodbujam, da se v Trbovljah pričnemo povezovati tudi na drugih pastoralnih področjih.

Svetopisemska skupina: Srečanje bo v ponedeljek, 3. 6., po sveti maši.
Prvi dnevi v mesecu: V tem tednu obhajamo prve dneve v mesecu, pri čemer še posebej izpostavljam petkov praznik Srca Jezusovega. To je še zadnji praznik, ki je datumsko vezan na veliko noč. Ta dan bom po domovih obiskoval bolnike. Kdor bi na novo želel obisk duhovnika, naj mi to sporoči.

Sveti krst: V nedeljo, 9. 6., bosta med sveto mašo prejela zakrament krsta dva otroka: Dunja Maksimovič, hči Anje Pišek ter Raphael Garantini Balsa, sin Igorja Garantinija in Jurybe Garantini Balsa. Molimo za krščenca in njune starše.

Vidovo romanje: Tradicionalno Vidovo romanje na Sveto planino bo v soboto, 15. 6. Ob 10.30 se zberemo pri križu ob cesti, od koder bomo z molitvijo rožnega venca romali v cerkev, kjer bo ob 11.00 sveta maša. V cerkvi bo priložnost za spoved. Tisti, ki bomo na Sveto planino romali peš, se zberemo pred našim župniščem, od koder bomo odšli ob 8.30.

Srečanje bolnikov: V nedeljo, 16. 6. ob 10.00, bo sveta maša, katera bo še posebej namenjena bolnikom. Prosim svojce in sodelavce karitasa, da bolnikom omogočite prevoz v cerkev. Prav tako prosim sodelavce karitasa, da pripravite pogostitev po sveti maši.

Oratorij: Med 1. in 5. 7. bo v naši župniji potekal oratorij, ki je namenjen otrokom iz obeh Trboveljskih župnij. Prosim, da se prijavite v župnišču ali pri Maji Žibret, ki je prevzela odgovornost za vodenje oratorija. Prijavnice bodo veroučenci prejeli skupaj s spričevalom. Prispevek je 17 € za vsakega udeleženca.

Romanje župnijskih sodelavcev: Romanje bo v soboto, 8. 6. Naš osrednji cilj bo Oglej. Leta 811 je cesar Karel Veliki določil reko Dravo za mejno reko med metropolijama Oglej in Salzburg. Današnje slovensko ozemlje je tako v večini pripadlo oglejski metropoliji. Ta meja je ostala nespremenjena do jožefinskih reform leta 1788. Za romanje se lahko prijavite v Martinovem kotu ali v župnišču. Danes je zadnji dan za prijavo. Cena je 10 € za osebo, za družine pa 20 €.

Romanje na Velehrad: Ob 1150. obletnici prihoda slovanskih apostolov Cirila in Metoda na Moravsko, škofija Celje med 4. in 6.7. organizira romanje na Velehrad. Romanje obsega Prago, Olomouc in Brno. Osrednje slavje bo v petek, 5. 7., na Velehradu. Cena romanja je 189 €. Prijave sprejemamo v župnišču.