Oznanila za teden od 8.12. do 14.12.

Prihodki in odhodki: Novembra je imela župnija sv. Martin 2.088,70 € prihodkov in 4.508,78 € odhodkov. Največji strošek je bilo kurilno olje, 1.874,58 €. Župnija sv. Marija je imela 1.520,11 € prihodkov in 1.716,08 € odhodkov.

Leto posvečenega življenja: S 1. adventno nedeljo smo v Cerkvi vstopili v pastoralno leto posvečenega življenja. To pomeni, da je to leto namenjeno predvsem redovnikom. Gledano širše pa je vsak kristjan posvečen, saj je že s krstom posvečen v Gospodu. V tem letu še posebej obnavljajmo naše krstno poslanstvo, molimo pa tudi za tiste, ki so se v redovnem življenju povsem predali Gospodu.

Duhovna obnova za župnijske sodelavce: Na prvi adventni vikend se je od 100 župnijskih sodelavcev duhovne obnove udeležilo 20 sodelavcev, kar je ena petina vseh. Ena petina se jih je opravičila, tri petine pa se jih na povabilo ni niti odzvalo. Udeležence prosim, da tega, kar ste doživeli na duhovnih vajah ne zadržite zase, ampak delite z ostalimi, posebej s tistimi, ki se jim zdijo duhovne vaje nepotrebne. V letošnjem pastoralnem letu bomo imenovali novo sestavo župnijskega pastoralnega sveta, kar pomeni, da toplo priporočam, da nove člane iščemo med tistimi, ki skrbijo predvsem za lastno duhovno zrelost. Posebej se zahvaljujem vsem udeležencem, ki ste s srčno prisotnostjo obogatili samega sebe in vse, ki smo se duhovnih vaj udeležili.

Devetdnevnica v čast Brezmadežni: Od 29. 11. do praznika Brezmadežne, v sklopu večerne svete maše, poteka devetdnevnica. To pomeni, da je devetdnevnica tako pri sv. Martinu, kot pri sv. Mariji.

Srečanje za starše in ostale odrasle: Decembrsko srečanje za starše veroučencev bo zaradi ponedeljkovega praznika Brezmadežne v torek, 9. 12. ob 18.45. Vabljeni tudi ostali odrasli, ki želite poglobiti vaše poznavanje krščanstva.

Sveta maša v domu upokojencev: V domu upokojencev Trbovlje je vsak drugi petek v mesecu, ob 10.00, sveta maša. Od decembra dalje na ta dan ne bo več svete maše pri sv. Mariji.

Spokorno bogoslužje: Adventno spokorno bogoslužje za obe župniji bo v soboto, 20. 12. ob 15.00 pri sv. Mariji. Na pomoč bodo priskočili bratje kapucini iz Celja.

Spovedovanje: Skozi vse leto je redna možnost za spoved pol ure pred sveto mašo. Če kdo želi k spovedi izven tega časa, naj me pokliče.

Srečanje MZDP: Naša dekanija pripravlja 21. 12. ob 15.00 v Marijini cerkvi v Celju molitveno srečanje MZDP v okviru celjske škofije. Kdor se želi srečanja udeležiti, naj se do 14. 12. prijavi pri Mihi Hildu.

Božične vizitke: Sodelavke Karitasa so izdelale božične vizitke, katere lahko dobite po nedeljski sveti maši pred župnijsko cerkvijo in pred cerkvijo sv. Katarine. Med tednom pa jih lahko dobite v prostorih Karitasa. (Trg Franca Fakina 34)

Koledarji: V Martinovem kotu, v župnišču in v cerkvi sv. Marije so na voljo listni koledar (0,50 €), Marijanski koledar (2 €) in Družinska pratika (5,50 €).

Blagoslov domov: Odkar sem v Trbovljah, bom letos po božiču že petič obiskoval domove. Prvič pa bom obiskoval domove v župniji sv. Marije. Izkušnje iz dosedanjih obiskov domov so v glavnem pozitivne, pri nekaterih pa sem začutil, da bi raje videli, da me ne bi bilo, vendar mi nihče ne upa povedati, da naj nič več ne prihajam k njim. Iz tega razloga in iz razloga sprejetja župnije sv. Marije prosim, da se mi vsi, ki želite obisk doma in blagoslov, na novo prijavite.