Oznanila za teden od 9.5. do 16.5.

Birmanska slovesnost: Hvala vsem, ki ste s srcem in rokami pripomogli, da je bila današnja birmanska slovesnost Bogu v čast in slavo, birmancem pa v zveličanje.

Mesec maj in šmarnice v obeh župnijah
Pri sv. Mariji bodo v dneh, ko ni sv. maše v tem svetišču, šmarnice ob delavnikih ob 18. uri. Ob nedeljskih popoldnevih bodo šmarnice tudi na drugih mestih, kot so bile v zadnjih letih. 8. 5. bodo šmarnice pri družini Medvešek, 15. 5. pri družini Radić, 22. 5. pri družini Kurnik, 29. 5. pa v Retju. Šmarnice bodo vsako nedeljo ob 16. uri. Prebirali bomo knjigo o sv. Tereziji.
Pri Sv. Martinu bodo med tednom, ko ni sv. maše, šmarnice ob 19. uri, kadar pa je sv. maša, so šmarnice vključene v sveto mašo. Vsak večer bomo brali šmarnice za otroke Pater, ki je gledal Jezusa. Otroci bodo zbirali zanimive nalepke. 20 do 25 listkov bo štelo, da so opravili šmarnice. V primeru manjkajočih nalepk, bo te mogoče nadomestiti, če bodo starši z otroki šmarnično branje predelali doma. Ob koncu maja bo sledila nagrada za vestne obiskovalce.
Nedeljske šmarnice bodo pri podružničnih cerkvah in pri kapelicah. Pri sv. Katarini bodo šmarnice vsako nedeljo ob 16h, pri Hribškovih bodo šmarnice 15. 5. ob 16. uri, pri Pangeršičevih pa 29. 5. prav tako ob 16. uri. Glede ostalih lokacij ste župljani vabljeni, da še obvestite za objavo v Martinovem listu.

Svetopisemska skupina ima srečanje v torek, 10. 5., po večerni sveti maši, ob 19. uri, v veroučni učilnici pri sv. Martinu.

Maša v hrvaškem jeziku, ki jo bo vodil pater kapucin profesor dr. Anto Barišić, bo v soboto, 14. 5., ob 15. uri v cerkvi sv. Marije – Matere Cerkve.