Aktualno dogajanje za dni od 8.7. do 4.8.

Prav lepo se zahvaljujem vsem, ki ste mi ob mojem dvojnem prazniku izrazili svoja voščila in pripravili številna presenečenja z dobrimi željami. Bog povrni.

Hvala vsem animatorjem in organizatorjem letošnjega oratorija, ki ste poskrbeli za gotovo tudi lep duhovno doživet teden, ki so ga bili deležni udeleženci oratorija.

V teh dneh je bilo sporočeno, da se naš rojak, g. msgr. dr. Matjaž Roter, iz Kolumbije podaja na novo delovno mesto apostolske nunciature v Ottawo, v glavno mesto Kanade. Kot mi je znano, g. Matjaž z veseljem sprejema to premestitev, mi pa mu želimo božjega blagoslova na novem delovnem mestu v službi sv. Cerkve.

Tudi pričujoča oznanila so, kar ste tudi mnogi pohvalili in z navdušenjem sprejeli, obširnejša kar se tiče oznanjenih mašnih namenov. Zavoljo tega vas spomnim tudi na to, da se za naročilo svetim maš po vaših namenih oglasite pravočasno, še zlasti, v kolikor želite imeti sveto mašo prav na dneve obletnic vaših pokojnih.

V poletnih mesecih smo tudi duhovniki po Jezusovi besedi: ‘Pojdite sami zase v samoten kraj in se malo odpočijte!’, povabljeni, da si vzamemo čas za dopust in počitek. Glede na to, da smo tudi dekanijski duhovniki, ki si ob takšnih prilikah priskočimo na pomoč pri nadomeščanju nekoliko okrnjeni, bo tudi razpored maš v poletju nekoliko okrnjen. Vsekakor pa bo poskrbljeno za nadomeščanje v primeru poslednjih zakramentov in krščanskega pogreba.

KRIŠTOFOVA NEDELJA
V Cerkvi na Slovenskem ob Krištofovi nedelji blagoslavljamo vozila in zbiramo darove v ta namen. Krištofovo nedeljo bomo obhajali 21. julija 2019. Ustanova Miva – Slovenija deluje v okviru Misijonskega središča Slovenije in je članica svetovne Mive ter že dve desetletji zbira sredstva za prevozna sredstva v misijonskih deželah. Večji del zbranih sredstev namenijo za potrebe slovenskih misijonarjev, vsako leto pa poskrbijo tudi za vozilo za potrebe neslovenskega misijonarja. Neizmerna hvaležnost naših misijonarjev, ki z vozili, katerih nakup omogočijo dobrotniki s svojo darežljivostjo, zmorejo bolje in lažje vršiti svoje poslanstvo v oddaljenih krajih, v nemogočih razmerah, v pomoči bolnikom, šolarjem, učiteljem, lačnim.
Blagoslov avtomobilov bo na predvečer Krištofove nedelje, zvečer po sveti maši pri sv. Mariji, v nedeljo po jutranji sveti maši pri sv. Martinu in po maši ob 10. uri pri sv. Katarini.

SV. MAŠA NA PLANINI
Ob godu sv. Ane in sv. Joahima, bomo poromali na sveto Planino in tam počastili starše Device Marije. Sveto mašo bomo obhajali ob 11. uri.

NA PRVI PETEK MESECA AVGUSTA, bom obiskoval naše bolnike po domovih.