Oznanila za teden od 21.5. do 3.6.

MARIJA MATI CERKVE
Na Binkoštni ponedeljek Cerkev praznuje praznik Marije, Matere Cerkve. Marija je po Jezusovem vnebohodu skupaj z apostoli molila v dvorani zadnje večerje. Prosili so za dar Svetega Duha. Tako je postala mati prve krščanske skupnosti, pozneje po sklepu tretjega zasedanja drugega vatikanskega cerkvenega zbora tudi mati Cerkve, ki se je oblikovala na binkoštni praznik.
Naša župnija na ta dan praznuje žegnanjski dan, saj je Marijina cerkev posvečena prav Mariji – Materi Cerkve. Slovesna sveta maša ob sodelovanju obeh zborov bo zvečer ob 19. uri.
Po maši bo druženje pred cerkvijo, zato že vnaprej Bog povrni za vaše dobrote, ki jih boste prinesli in darovali.

HRVAŠKA MAŠA
V soboto, 26. maja, bo ob 15. uri pri sv. Mariji sveta maša v hrvaškem jeziku in po njej prijateljsko druženje.

ŠMARNICE
V nedeljo, 27. maja, ob 17. uri vabljeni k šmarnicam k Pangeršičevi kapeli.

Praznik REŠNJEGA TELESA IN KRVI
Zadnji dan meseca maja bomo obhajali praznik sv. Rešnjega Telesa in Krvi. Na ta dan se posebej spominjamo Jezusove navzočnosti v zakramentu sv. Rešnjega telesa in krvi – evharistije, ki je središče krščanske vere in zakramentalnega življenja vernih. Na praznik so v navadi različne oblike procesij, s čimer verniki tudi navzven pokažejo svojo vero. Praznik je zapovedan, zato se katoličani ta dan udeležijo bogoslužja. Po večerni sveti maši bo pri sv. Martinu delitev veroučnih spričeval in s tem tudi sklep letošnjega veroučnega leta.

ZLATA POROKA
V soboto 12. maja sta ZLAT poročni jubilej v baziliki Marije Pomagaj na Brezjah praznovala Dragica in Franci Belak. Božjega blagoslova in varstva še naprej!

NAŠI POKOJNI
V minulem tednu so bili s svetimi opravili pokopani: IVAN PRAŠNIKAR (Loke 12), MAGDALENA BUČEVEC (Opekarna 20a), GIZELA SLADIČ (Sallaumines 10 a).