“Gospod, nauči nas moliti!” – 3. del

POT KRSCANSTVA

» Gospod, nauči nas moliti… «

molitvi ne računaj na dobiček, odvrzi to enkrat iz svojega srca in svoje glave. Nikoli ne pomisli, molim in mora mi biti vse dobro. Ne, temveč nasprotno, ravno zato, ker moliš, ker si izpolnjen z molitvijo, ti Bog daje posebne naloge, preizkušnje, zato, ker te je v molitvi usposobil za to nalogo. Kaj bo Bog dal neko preizkušnjo nekomu revežu, strahopetnežu, ki ne zna moliti, ki ne zna najmanjši križ vzeti, ki ne razume, kaj je smisel življenja, ki misli, da je samo uživanje smisel in da je to izpolnitev naše poti. Bog daje tistim, ki so pripravljeni v molitvi prejeti, z molitvijo nositi. Zato imam vedno pred sabo Jezusovo sliko, ki je pred srečanjem s hojo na križev pot moli na hribu, s seboj je povedel svoje učence. Strah je prevzel Rešitelja, vendar ga molitev rešuje strahu. Kdaj ga rešuje? V tistem trenutku, ko on dopusti, da se izpolni volja nebeškega Očeta. Vse do takrat ga je strah, vse do takrat je panika. A kaj so počeli njegovi učenci? Oni so lepo zaspali, spijo kot majhni dojenčki. Njihov Rešitelj se poti s krvavim potom v molitvi in moli tudi zanje. Gospod za nje, da bodo eno, kakor sva jaz in ti eno, prosim te zanje. Prosim te, da se nekoč prebudijo in da začnejo moliti, močno, kakor ti želiš, da molimo.
Spomni se te slike, ko ti je težko, ko ne veš kaj s seboj in kam, padi na kolena, izjoči svojo bolečino, odpri svoja ušesa in svoje srce, naj tedaj Gospod v molitvi tebi spregovori. Spregovoril ti bo gotovo, Bog ne bo molčal, vendar ne prisiljuj Boga s svojimi željami, temveč dopusti, da se božja želja preko tebe uresniči. Naj Bog govori, ti pa poslušaj. Pretvorimo se končno v poslušalce v naših molitvah. Prisluškujmo Boga, kaj On hoče, kaj On želi sporočiti.

Pogovor z Bogom….je molitev, premišljevanje, meditacija, obisk svete maše, razne druge pobožnosti, litanije, branje božje besede, šmarnično branje…zatekanje s prošnjo k Mariji, božji Materi, naši mogočni priprošnjici pred prestolom božje milosti.

 Marija, naša mati,pomagaj nam, svojim otrokom!
Tako zelo še izkušamo svojo slabost in slepoto svojega srca.
Tvoj živi vzor nas kliče,da neomajno verujemo in zaupamo.

( molitev po namenu MZDP)

Oče naš – Zdrava Marija – Slava Očetu – Marija, kraljica družine – prosi za nas!
Marija, kraljica apostolov – prosi za nas!
Brezmadežno Srce Marijino – prosi za nas!