Oznanila za dni od 14.10. do 3.11.

Hvala vsem sodelavcem Karitasa župnije sv. Marije za organizacijo srečanja bolnih in ostarelih in Bog povrni vsem, ki ste bolnikom omogočili, da so se lahko udeležili svete maše in srečanja.

Mesec oktober nas vabi k poglobljeni molitvi rožnega venca. Skupaj bomo to molitev molili pred izpostavljenim Najsvetejšim pol ure pred večerno sveto mašo, in sicer pri sveti Mariji ob ponedeljkih in torkih, pri svetem Martinu pa v STRANSKI KAPELI ROŽNOVENSKE MARIJE ob četrtkih in petkih pol ure pred sveto mašo.

FATIMSKI SHOD V KISOVCU
V soboto, 19. oktobra, smo vabljeni na GLAVNI LETOŠNJI ROMARSKI SHOD v čast fatimski Mariji. Ob 17. uri bo molitvena ura, ob 18.00 sv. maša, po maši pa procesija z Marijinim kipom in lučkami. Tokrat bomo »gostje« Trboveljčani, zato sem za vodenje svete maše naprošen jaz in tako res vsem še posebej vabilo, da se shoda udeležimo v čim večjem številu.

SLOVENSKO – HRVAŠKO SREČANJE
Letošnje, že sedmo, srečanje slovenskih in hrvaških vernikov, bo v soboto, 19. oktobra, v Krašiću na Hrvaškem. To je rojstna župnija bl. Alojzija Stepinca. Kot je znano, je bl. Alozjij Stepinac zelo zaslužen za slovenske duhovnike, ki so jih Nemci med 2. svetovno vojno izgnali na Hrvaško, saj je kar 534 našim duhovnikom našel zatočišče v župnijah zagrebške nadškofije. Avtobusni prevoz se organizira na dekanijski ravni, zato se za romanje in prevoz prijavite na tel. župnijske pisarne Laško: 03/573 14 30.

Spominska slovesnost
V nedeljo, 27. oktobra, ob 16.15 je pri križu, ki stoji v Mariji Reki, ob regionalni cesti Prebold – Trbovlje, molitev za vse žrtve vojnega, medvojnega in povojnega nasilja. Pridite in molimo.

Spomini za rajne
Ob prazniku vseh svetih bomo ob 18. uri pri sv. Martinu, molili rožni venec ob spominu naših rajnih. Do konca meseca mi lahko oddate v kuverti čitljivo zapisane podatke o vaših pokojnih za katere želite, da se jih ob rožnem vencu na večer vseh svetih posebej imenuje in se jih posebej spomnimo. Višina daru, ki ga priložite k namenu, ni določena, temveč je vaš dar prostovoljen.

ZAHVALNA NEDELJA
Na zahvalno nedeljo bomo obhajali zahvalo bogoslužje tudi v Retju ob 15. uri. Ob zahvalni nedelji se zahvaljujem vsem sodelavcem, ki skrbite za župnijo in zame, vsem nositeljem pomembnih funkcij v župniji, članom Karitasa in ŽPS. Zahvalna nedelja je dan, ko se Bogu zahvaljujemo drug za drugega in za naše skupne darove. V ta namen ste vabljeni, da na zahvalno nedeljo k daritvenemu oltarju položite svoje darove, ki so sad zemlje in dela naših rok, za katere se vam zahvaljujem že vnaprej. Seveda pa sporočam, da bom del tega kar boste prinesli k oltarju izročil tudi Karitasu, kjer bodo izročeno koristno porazdelil prosilcem.

VSI SVETI
Ob prazniku vseh svetnikov bodo svete maše po nedeljskem razporedu. Ob 15. uri pa se bomo zbrali na pokopališču in blagoslovili grobove ter molili za rajne. Ob 18. uri ste vabljeni k sv. Martinu, kjer bosta rožni venec in spomini naših rajnih. Na dan vernih duš bomo po maši ob 10. uri odšli na staro pokopališče, kjer bomo blagoslovili grobove in molili za rajne.