Oznanila za dni od 15.10. do 28.10.

AKTUALNI POUDARKI
Jutranje svete maše ob sredah in sobotah bodo odslej ob 8. uri.

sv. Uršula

MAŠA PRI SV. MARKU
V nedeljo, 21. oktobra, bo god sv. Uršule, katere oltar je tudi v cerkvi sv. Marka. Ob tej priložnosti bo sveto bogoslužje ob 10. uri pri sv. Marku in hkrati blagoslov obnovitvenih del. Ob tem naznanilu pa se tudi lepo zahvalim ključarki pri sv. Marku, ge. Mariji Rome, in njenim domačim, ki so poskrbeli za kar nekaj novosti in obnovitvenih del v tej lepi podružnici. Veselimo se takšnih skrbnikov naših cerkva in vabim, da pridete in s tem tudi sami izrazite hvaležnost in spoštovanje za vse postorjeno in obnovljeno.

Obnovitev pročelja cerkve sv. Martina
Lepo se zahvalim našemu sosedu, g. Ediju Hribšku, za njegovo dobro voljo, namenjena sredstva in čas, ki ga je daroval za pleskarska dela in osvežitev pročelja cerkve sv. Martina.

PEŠ ROMANJE NA BREZJE
V soboto, 13. 10., se bo skupina faranov peš odpravila proti Brezjam. Pot je dolga 80 km, približno na polovici poti se bo prespalo, v nedeljo, 14. 10., pa bo organiziran prevoz v Trbovlje. Informacije dobite pri Dragu Kočarju.

Oratorijski dan
Na Martinovo soboto, 10. novembra, naši animatorji pripravljajo oratorijski dan na temo svetega Martina. Skozi katehezo, igro in animacije se bodo otroci lahko bolj poglobili v lik našega farnega zavetnika. Imejte ta dan v mislih že sedaj, podrobneje pa v naslednjem župnijskem listu.

 

Obletnica posvetitve cerkve
V nedeljo, 28. oktobra, bo minilo 11 let od slovesnega dne posvetitve cerkve sv. Marije. Ne pozabimo na ta dogodek in rojstni dan Marijinega božjega svetišča.

Spominska slovesnost
V nedeljo, 28. oktobra, ob 16.15 je pri križu, ki stoji v Mariji Reki, ob regionalni cesti Prebold – Trbovlje, molitev za vse žrtve vojnega, medvojnega in povojnega nasilja. Pridite in molimo.

Misijonska nedelja 2018
21. oktobra v Katoliški cerkvi obhajamo 92. svetovni misijonski dan – misijonsko nedeljo. Vseslovensko praznovanje misijonske nedelje bo letos v novomeški škofiji, v župnijski cerkvi Marijinega vnebovzetja v Trebnjem. Ob 15. uri bo molitvena ura, ob 16. uri pa slovesno somaševanje pod vodstvom novomeškega škofa Andreja Glavana.
Pričeval bo misijonar Tone Kerin CM. Na ta dan tako kakor prvi kristjani slovenski katoličani poleg molitve prispevamo svoj konkretni dar za naše apostole v misijonih, za njihovo oznanjevanje evangelija v krajih, kjer Cerkev še ni navzoča ali še ni samostojna. Na misijonsko nedeljo je po slovenskih župnijah tradicionalna misijonska nabirka (vir: družina.si)

Spomini za rajne
Ob prazniku vseh svetih bomo ob 18. uri pri sv. Mariji, molili rožni venec ob spominu naših rajnih. Do konca meseca mi lahko v nabiralnik pri sv. Martinu ali osebno oddate v kuverti čitljivo zapisane podatke o vaših pokojnih za katere želite, da se jih ob rožnem vencu na večer vseh svetih posebej imenuje in se jih posebej spomnimo. Višina daru, ki ga priložite k namenu, ni določena, temveč je vaš dar prostovoljen.

Polnost intencij
Vesel sem, da radi darujete za svete maše in skrbite za mašne namene zame, pa tudi za vse duhovnike, ki mašujejo po naših namenih. Sporočam pa vam, da je do konca tega leta moj seznam intencij poln, zato bodo vse svete maše, ki jih boste v tem letu naročili, oddane, vseh pa se bomo, kot ste že vajeni, spomnili tudi pri nas.