Oznanila za dni od 16.12. do 6.1.

Aktualno dogajanje
Sporočam vam, da bodo redne uradne ure v župnijski pisarni spet v torek, 7. januarja 2020. Za zelo nujne zadeve me pokličite.

Lepo se zahvaljujem vsem, ki boste v teh dneh poskrbeli za čiščenje naših cerkva, vsem, ki boste pripravili jaslice in s sodelovanjem in dobro voljo poskrbeli za doživeto obhajanje prazničnih dni.

BLAGOSLOV DOMOV
Po stari krščanski navadi stojijo jaslice v krščanskih domovih vse tja od božiča pa do svečniškega praznika, to je 2. februarja. V mesecu januarju bom z veseljem obiskal vaše domove in jih blagoslovil, zato vam sporočam, da me tisti, ki me želite povabiti, pokličite ali še bolje kontaktirajte preko e- pošte in se bomo dogovorili za primeren termin. Za blagoslove pri sv. Katarini se s prijavo obrnite na gospo Majdo ali se dogovorite pri g. Darkotu Kovačecu.

BOŽIČNI VOJNIK
Že več let v času praznikov zaživi BOŽIČNI VOJNIK. Gre za unikaten projekt, ki si ga je zamislil nekdanji župan Beno Podergajs. Občina je v sodelovanju z Župnijo Vojnik pristopila in ideja je zaživela. Večje jaslice društva in posamezniki (veliko razstavljavcev pride tudi od drugod) vselej izvirno razstavijo na zasebnih dvoriščih hiš treh ulic v bližini cerkve, manjše pa razstavijo v Jernejevem domu, ki stoji v neposredni bližini cerkve. Letos si bo mogoče ogledati več kot 250 različnih jaslic.
V okviru župnije bo organiziran avtobusni prevoz, in sicer v nedeljo, 22. decembra 2019. Odhod avtobusa izpred cerkve sv. Martina bo ob 15.30 uri. Prijavite se čimprej. Cena prevoza je 5 eur.

OBISK KOLEDNIKOV
NAŠI KOLEDNIKI VAS BODO Z VESELJEM OBISKALI v času med 26. in 29. decembrom, po sledečem razporedu:
26. in 27. december: TRBOVLJE – sv. Marija
27. december: Trbovlje: sv. Martin: mesto, Gabrsko, Klek, Knezdol
28. december: ( 29.12.): sv. Katarina

OBISK BOLNIKOV
V naslednjem tednu bom obiskal naše bolnike po domovih. in sicer:
ponedeljek, 16. december popoldan: Gabrsko, Knezdol,
torek, 17. december dopoldan: Majcenova cesta, Ulica španskih borcev,
petek, 20. december dopoldan: Trg svobode popoldan: Klek, Savinjska cesta, Trg Franca Fakina

Tiste, ki si želijo obiska duhovnika prosim, da na to spomnite in jim tudi mlajši tako omogočite prejem zakramentov za praznične dni. Sporočite mi kjer sem dobrodošel.

 

Na god sv. Štefana bo po maši ob 10. uri pri sv. Katarini blagoslov konj, popoldan ob 15. uri pa bo sv. maša v domu Franca Salamona.

Silvestrova zahvalna maša
Na starega leta dan bo sveta maša v župnijski cerkvi ob 17. uri. Po sveti maši vas povabim v župnijsko Martinovo klet na kratek sprejem in kozarček praznične penine, da pomahamo staremu letu v slovo. Dobrodošli!!

VABILO na ŽUPNIJSKO ROMANJE
Ker boste v začetku novega leta že načrtovali leto, ki je pred nami, naj vam zato že omenim in povabim na skupno štiridnevno romanje v JUŽNO ITALIJO, kamor skupaj z turistično agencijo Aritours vabi naša župnija. Romanje v Loreto. San Giovanni Rotondo, Bari… bo od 27. do 30. maja 2020. Več informacij dobite v župnijski pisarni.