Oznanila za dni od 16.9. do 6.10.

VEROUČNO LETO

Z rednim veroukom začnemo ta teden. Otroci naj k prvi uri verouka prinesejo stare učbenike, ki jih hranijo doma. V kolikor so še dobro ohranjeni, bomo katehetje poskrbeli za primerno zamenjavo. Ne pozabite tudi vrniti spričeval. Simbolični prispevek za katehete, kurjavo in nekatere stroške znaša 25 eur za otroka. O cenah delovnih pripomočkov pa se pozanimajte pri posameznih katehetih na prvi veroučni uri.

Začetek skavtskega leta
Zagorski skavti vabijo vse otroke in mladostnike od 8. do 18. leta na skavtski Dan odprtih vrat, ki bo potekal v zagorskem Evroparku 28. septembra od 9. do 13. ure. Vabijo vas, da pridete pogledat kaj skavti počnejo, kako živijo. Na dogodku bo tudi možnost vpisa skavtov za novo skavtsko leto, ki se bo pričelo v mesecu oktobru.

Slomškova nedelja
Vsako leto ob godu blaženega Antona Martina Slomška obhajamo Slomškovo nedeljo. Ker letos mineva 100 let od priključitve Prekmurja k matični domovini, bomo tudi Slomškovo nedeljo obhajali v murskosoboški škofiji, v Gornji Bistrici v Župniji Črensovci, kjer je prva cerkev posvečena bl. Antonu Martinu Slomšku. Praznovanje Slomškove nedelje bo 22. septembra 2019. Ob 16. uri bo somaševanje škofov in duhovnikov, ki ga bo vodil nadškof msgr. Alojzij Cvikl. Ob tej slovesnosti bodo pred cerkvijo blagoslovili bronasti kip bl. Slomška, ki ga je izdelal akademski kipar Marjan Drev. (VIR: RKC.SI)

DNEVI CELODNEVNEGA ČEŠČENJA
V naših župnijah imamo vsako leto prve tri dni v oktobru celodnevno češčenje Najsvetejšega. Poskrbimo, da Jezus v cerkvi ne bo sameval. Dneve češčenja bomo vsakič začeli s sveto mašo ob 10. uri in zaključili s petimi litanijami in sveto mašo ob 19. uri. Dnevi češčenja naj bodo tudi spodbuda za sveto spoved, ki sovpada s pobožnim češčenjem Najsvetejšega zakramenta. V sredo, 2. oktobra, je tudi dan dekanijske konference, zato bomo dekanijski duhovniki z g. dekanom Rokom Metličarjem imeli konferenco v naši župniji, ki se bo začela ob 10.uri s slovesno sveto mašo pri sv. Katarini.

POPOLDANSKO ROMANJE NA BREZJE
V nedeljo, 6. oktobra, ste vabljeni na popoldansko romanje na Brezje. Odhod avtobusa bo ob 13. uri izpred cerkve sv. Martina. Stroški prevoza: 10 eur.

Ministrantsko srečanje
V soboto, 21.9., ob 9. uri bo srečanje za vse ministrante naše župnije pri sv. Martinu. Vabilo velja za vse aktualne in tudi nove kandidate. Lepo vabljeni.

ROŽNOVENSKA POBOŽNOST
V mesecu oktobru bomo skupaj molili rožni venec pred izpostavljenim Najsvetejšim pol ure pred večerno sveto mašo in sicer pri sveti Mariji ob ponedeljkih in torkih, pri svetem Martinu pa v STRANSKI KAPELI ROŽNOVENSKE MARIJE vsak četrtek in petek, prav tako pol ure pred večerno mašo!! Lepo vabljeni!