Oznanila za dni od 17.6. do 7.7.

Aktualno dogajanje

Prav lepo se zahvaljujem vsem, ki ste pripravili praznični dan pri sv. Mariji in druženje po prazničnem bogoslužju. Lepa hvala pevcem in bogoslužnim sodelavcem, še posebej pa hvala g. organistu Urošu za tako lepo pripravljen glasbeni del, priložnostni instrumentalni sestav in res bogato glasbeno dogajanje.

TELOVO
V četrtek obhajamo slovesni in zapovedani praznik sv. Rešnjega Telesa in Krvi. Sveta maša bo dopoldan pri sv. Mariji s Telovsko procesijo okrog cerkve. Zvečer pa bo bogoslužje s procesijo pri sv. Martinu. Prosim, da pripravite oltarje naše župnijske skupine, in sicer: Karitas, molitvena skupina, pevci in ŽPS.

V ponedeljek, 24. junija, ste ob »kresu« vabljeni k sveti maši v Retje zvečer ob 20. uri. Po maši bo kulturni program v počastitev državnega praznika in druženje ob kresu.

ORATORIJ 2019
Prvi teden v juliju bo v naši župniji, kot vsako leto potekal oratorij. Animatorji lepo vabimo vse otroke stare od 4 do 15 let, da se nam pridružijo. Letos nas bo obiskal slovenski knjižni junak Peter Klepec. Letošnja novost pa je prijavnica v elektronski obliki. Najdete jo na spletnem naslovu: https://forms.gle/U9v5JiamAjM6WCCW8.

PTUJSKA GORA
22. junija ste vabljeni na romanje na Ptujsko Goro. Odhod bo ob 7. uri izpred cerkve sv. Martina. Romarska maša bo ob 10. uri, po maši še postanek v cerkvi ali bližnji okolici. Sledi pozno kosilo in druženje.
Prijavite se čimprej v župnijski pisarni.

God sv. Petra in Pavla
V tem mesecu obhajamo apostolski praznik sv. apostolov Petra in Pavla. Tudi sam se na dan svetih apostolov spominjam svojega posvečenja in letos 10-letnice mašništva. Bogu hvala in vsem, ki me z veseljem spremljate in molite zame ter ste mi v pomoč v župniji. Hvala pa tudi vsem tistim, ki s svojo nejevoljo spremljate moje delo. Nihče ni popoln na tem svetu in tudi noben križ ni zaman in vsako trpljenje ima svoj blagoslov….

Stopamo v počitniške mesece, zato vsem, ki se boste odpravili na dopust želim, da ne pozabite na molitev, tudi sveto mašo in hvaležnost Stvarniku za lepote narave.

V mesecu juliju in avgustu, me morda ne boste vedno našli v pisarni v času uradnih ur, zato se poslužite telefona, elektronske pošte ali pa se oglasite po večernih mašah.

V mesecu juliju in avgustu bo ob sobotah zvečer nedeljska sveta maša pri sv. Mariji, ob nedeljah pa zjutraj ob 8.00 pri sv. Martinu.