Oznanila za dni od 2.9. do 14.9.

Aktualno dogajanje
Vstopamo v novo šolsko in pastoralno leto, ki ga začenjamo s tako imenovano »angelsko nedeljo«. Zato naj velja tudi priprošnja svetih angelov varuhov, da nas vse varujejo in spodbujajo k dobrim delom, ki naj jih tudi v bodoče ne manjka.

* v sredo, 4. sept., bo sveta maša v bolniški kapeli.
* ob prvem petku bom obiskal naše bolnike po župniji.

Vsem želim vse najlepše in blagoslova
Tomaž Šojč, žpk

ZAHVALNA MAŠA OB OBLETNICI POROK
V nedeljo, 8. septembra, na praznik Marijinega rojstva, bomo ob 10. uri obhajali zahvalno sveto mašo h kateri ste posebej vabljeni vsi zakonski jubilanti, ki letos obhajate 5, 10, 15, 20, 25, 30, 35, 40, 50 … let poroke in seveda vsi ostali. Naj bo dan naše skupne zahvale priložnost za obnovitev poročnih zaobljub in priprošnja za božje varstvo in blagoslov v zakonu tudi za naprej.

BRESTANICA- škofijsko srečanje bolnikov
Bolniki, invalidi in ostareli ste povabljeni na srečanje k Mariji Lurški v Brestanico, in sicer v nedeljo, 8. septembra. Odhod kombija bo ob 12.30 izpred cerkve sv. Martina.
V soboto, 14. septembra, pa ste vabljeni na molitveni dan za duhovne poklice v PETROVČE. Odhod avtobusa bo ob 7.45 izpred Martinove cerkve.
Prijave zbira gospod Miha Hild, pri katerem dobite tudi vse informacije o obeh dogodkih.

Seja ŽPS
V četrtek, 12. septembra, sklicujem sejo članov ŽPS, ki bo po večerni sveti maši v dvorani v župnijskem domu pri sv. Martinu.

POVIŠANJE SV. KRIŽA
Ob PRAZNIKU POVIŠANJA SV. KRIŽA, 14. septembra, bo sveta maša ob 10.uri v Retju.

V nedeljo, 15. septembra, pa bo tam žegnanjski dan. Ob 10.00 bo slovesno bogoslužje, ki ga bomo začeli z žegnanjsko procesijo. Po sveti maši pa ste vabljeni k druženju ob »PRAŽENEM KROMPIRJU«. Za vse podrobnosti v zvezi s tem se obrnite na gospo Ladislavo Medvešek.