Oznanila za dni od 25.11. do 15.12.

Koledarji, pratike….
Do konca tega tedna oddajte naročilnice za koledarje, pratike…, ki bodo na voljo po 1. adventni nedelji.

Na prvo adventno nedeljo – nedeljo Karitas pri svetih mašah sodelujejo sodelavci Karitasa. Tudi nabirka pri svetih mašah je namenjena župnijski in škofijski karitas.
Ta dan bodo na voljo tudi adventni venčki, ki so jih izdelali sodelavci Karitasa.

SVETI ADVENTNI ČAS
Po slovesnem prazniku Kristusa Kralja se v Cerkvi začenjajo intenzivne priprave na adventni čas – 27. novembra bo že prva adventna nedelja. Pomenljiv simbol adventa je adventni venec. Pa ne kakršen koli. Adventni venec je venec s štirimi svečami vijolične barve. Narejen je iz zelenja, kar predstavlja življenje. Je izključno okrogle oblike, kar simbolizira Boga in božjo neskončnost. Vse druge zadeve, ki bi jih ljudje želeli imenovati adventni venec, pa se zgoraj navedenim zahtevam odmikajo, lahko imenujemo le adventno okrasje.

MIKLAVŽEVANJE
Srečanje sv. Miklavža z otroki bo v naši župniji na predvečer njegovega godu, v četrtek, 5. 12. Sveti Miklavž nas bo obiskal po sveti maši, ki bo pri sv. Martinu ob 18. uri. Da bo za vsakega prijavljenega otroka pripravljen paket z lepo vsebino, se je potrebno prijaviti do 1. adventne nedelje, v župnijski pisarni, ali po el. pošti. Cena miklavževanja za posameznega otroka je 10 eur. Če kdo tega zneska ne bi mogel poravnati mi naj to sporoči in bomo našli ugodno rešitev.

Blagoslov »Arzenškove« kapele
Na Marijin praznik, v nedeljo, 8. decembra, popoldne ob 15. uri ste povabljeni k blagoslovu »Arzenškove« kapele, ki stoji poleg Lovskega gradiča. Naj velja zahvala vsem, ki ste si prizadevali za obnovo kapele, še posebej g. Mihaelu Hildu za požrtvovalno delo.

Namenska nabirka
V nedeljo, 17. novembra, je bila pri mašah t.i. namenska nabirka za stroške ogrevanja cerkva, pastoralnih prostorov in prostorov Karitasa.
V ta nemen ste darovali………
Za lažjo orientacijo pa še podatek, da smo v lanskem letu za stroške ogrevanja v naših župnijah odšteli okrog 8.000 eur.

Martinova nedelja in zlata maša
Na Martinovo nedeljo smo obhajali tudi ponovitev zlate maše. Lepo se zahvaljujem vsem, ki ste kaj pripomogli k temu lepemu dogodku, v nadaljevanju pa posredujem zahvalo, ki jo je naslovil na župnijo g. zlatomašnik.

»Velika HVALA, da sem smel na Martinovo nedeljo imeti slovesno sveto mašo v čast farnega zavetnika sv. Martina. Zelo sem vesel in bil počaščen. Vsi ste se močno potrudili, da smo skupaj slavili Boga, ki je na prvem mestu, se priporočili sv. Martinu in tako bili deležni mnogih milosti. Hvala in Bog povrni za Tvoje izvirne čestitke v začetku sv. maše, kakor tudi predstavniku ŽPS za izredno globoke misli o duhovništvu ob koncu mašne daritve ter skrbno izbrano darilo, ki je zares zlato, vse v zlatem, tudi jabolka so zlata….. zares velika HVALA! Zahvala in pohvala cerkvenim pevcem in pevkam, bralcem božje besede, izrednima delivcema sv. obhajila, ministrantom in pridnim gospodinjam za pogostitev pred cerkvijo. Bog Te živi, dragi sobrat Tomaž in lep pozdrav vsem v Trbovlje.«
Za vse močno hvaležni
Milan Kšela, žpk, brežiški.

Spovedni dan
Spovedni dan in adventno spovedovanje bo za našo župnijo v soboto, 14. decembra, od 16. ure dalje pri sv. Mariji.

Obisk bolnikov za praznike
V tednu med 16. in 20. decembrom bom obiskoval bolnike na domu, po razporedu, ki bo objavljen v prihodnjem žup.listu. Tiste, ki si želijo obiska duhovnika prosim, da na to spomnite in jim tudi mlajši tako omogočite prejem zakramentov za praznične dni. Sporočite mi kjer sem dobrodošel.