Oznanila za dni od 3.9. do 16.9.

AKTUALNI POUDARKI
V ponedeljek, ki je prvi v mesecu, bo sveta maša zvečer pri sv. Križu v Retju, v sredo zvečer pa v BOLNIŠNIČNI kapeli.

OBISK BOLNIKOVob prvem petku bom obiskal naše bolnike po župniji.

Molitveni dan- PETROVČE
Na Marijin praznik ste vabljeni tudi na škofijski molitveni dan za duhovne poklice v Petrovče.
Prijave za avtobusni prevoz zbira g. Miha Hild. Odhod avtobusa izpred cerkve sv. Martina bo ob 7.30.
V Petrovčah bo ob 9. uri molitvena ura in nato slovesno somaševanje ob 10. uri, ki ga bo vodil škof Stanislav Lipovšek.
Ob koncu srečanja bi se zapeljali še do Šentjurja pri Celju in počastili 40 letnico smrti našega rojaka g. Alojza Drobeža.
Geslo molitvenega dne »Prižigaj luč vere« je vabilo duhovnikom in vernikom, da bi v sebi poživili luč vere in jo z veseljem prižigali drug drugemu. Dobro se zavedamo, da je vsak duhovni poklic izmoljen božji dar, zato vse duhovnike, redovnike in redovnice ter verno ljudstvo skupaj z našim škofom lepo vabim, da kot občestvo celjske škofije sodelujemo v duhovni pripravi in na molitvenem srečanju v Petrovčah. Duhovno pripravo letos povezujemo s pobožnostjo prvega četrtka, prvega petka in prve sobote in zato po vseh župnijah za prvi četrtek in za prvi petek pripravimo molitveno uro pred večerno sveto mašo, h kateri povabimo vse vernike, še posebej člane MZDP ter pastoralne sodelavke in sodelavce.
Tako bo tudi pri nas na prvi četrtek in prvi petek molitvena ura izjemoma od 18. do 19. ure. Vabljeni. Pridite, molimo!
Ker naša škofija trenutno nima nobenega kandidata za bogoslovje, naj bo naša molitev izraz naše globoke vere in zaupanja, da še vedno velja Jezusovo zagotovilo »Prosíte in vam bo dano! Iščite in boste našli! Trkajte in se vam bo odprlo« (Mt 7,7).

POVIŠANJE SV. KRIŽA – ŽEGNANJSKA NEDELJA V RETJU
Drugi teden meseca septembra prinaša praznik povišanja svetega Križa. Praznik nas spominja, da je Božja Ljubezen tako velika in močna, da je izničila lastnega Sina, da bi bili mi odrešeni. To nas vodi do spoznanja, da je ljubezen vedno združena z žrtvijo. Ljubezni je lastno, da se žrtvuje, da trpi, da se izniči. Križ nam govori, da je na začetku vsega ljubezen. Govori nam, da je ljubezni lastno, da se žrtvuje. Križ nam govori, da samo nesebično žrtvovanje in izpričanje rodi ljubezen in vodi v življenje. Zato nam križ vedno kliče v zavest Jezusove besede: “Če hoče kdo priti za menoj, naj se odpove sam sebi in vzame svoj križ ter hodi za menoj.« (Vir: F. Oražem; Leto Kristusove skrivnosti 95-96).
Ob prazniku bo sveta maša na sam praznik ob 10. uri. Na žegnanjsko nedeljo, 16. 9., prav tako ob 10. uri. Po slovesni sv. maši pa ste vabljeni k druženju pod kozolcem kjer bo NEDELJSKO »SREČANJE PRAŽENEGA KROMPIRJA«.

VEROUK
Veroučno leto bomo začeli s sveto mašo v nedeljo, 9. 9., ob 10. uri. Spričevala, vpisnice in prispevek za verouk ter delovne zvezke naj veroučenci prinesejo na prvo veroučno uro. Vpis prvošolcev je jutri, v ponedeljek, 3. 9., od 10. do 12. ure ter od 17. do 18. ure.

RAZRED DAN IN URA PRISPEVEK
1. ČE 16 – 16.45 31 €
2. SR 16 – 16.45 31 €
3. * ČE 17 – 17.45 10 €
4. ČE 17 – 17.45 26 €
5. SR 17 – 17.45 26 €
6. PO 16 – 16.45 26 €
7. PO 17 – 17.45 26 €
8. TO 16 – 16.45 26 €

* Letošnji prvoobhajanci se bodo priključili 4. razredu. Podrobnosti bodo izvedeli pri veroučni uri.

NAPOVED PRIHODNJIH DOGODKOV:
* romarski shod v čast Fatimski Mariji v KISOVCU – 15. september ob 19. uri.
* SEJA ŽPS – petek, 21. september, ob 19.30.