Oznanila za dni od 30.7. do 12.8.

Za akcijo MIVA ob Krištofovi nedelji ste darovali pri sv. Martinu 587,10 € ter pri sv. Katarini 228,90 €, skupaj 816 €. Bog povrni!

Odsotnost: Med 6. in 13. avgustom bom odsoten. Za pastoralne potrebe se obrnite na g. Franca Pelca.

Prijava za verouk: Če starši želite, da bi vaš otrok v naslednjem veroučnem letu obiskoval verouk, morate obvezno izpolniti prijavnico. Skupaj z otrokom jo preberite in, če se strinjate z vsebino, jo podpišite in prinesite v župnišče. Prijavnice bodo na voljo od 15. 8. dalje. Prispevek za verouk znaša 17 € na družino. Če kdo ne more plačati prispevka, naj mi to pove.

Župnijsko romanje: Zadnjo soboto v avgustu, 26. 8., bo tradicionalno župnijsko romanje. Letos bomo romali v Belo krajino. Cilj našega romanja so Tri fare in Metlika. Prijave sprejemamo v Martinovem kotu in v župnišču do 19. 8. Cena je 10 € na osebo in 20 € na družino. Ob prijavi je potrebo plačati kavcijo 5 €. Do sedaj se je namreč vedno pokazalo, da se veliko ljudi odjavi tik pred zdajci, kljub temu da smo že vse pripravili za predvideno število romarjev (prevoz, kosilo…) Takšen odnos močno spominja na ravnanje z družbeno lastnino v času socializma. Definicija družbene lastnine se je glasila: »Družbena lastnina je last vseh in hkrati nikogar.« Prevedeno v odnos nekaterih t. i. romarjev: »Do župnijskega romanja sem upravičen, če pa si premislim, ne nosim nobene odgovornosti, zato naj plačajo drugi.«