Oznanila za dni od 6.5. do 19.5.

Stopili smo v mesec maj in s tem tudi v čas neposredne priprave na praznik prvega svetega obhajila, ki ga bodo 26. maja prejele 3 prvoobhajanke. V molitvi se te dni spomnimo naših prvoobhajancev in tudi njihovih staršev in ker bomo molili za nove duhovne in redovne poklice imejmo v mislih tudi molitev za tiste starše, ki so pri svetem krstu obljubili duhovno povezanost s Cerkvijo, potem pa na to pozabili, vsled česar tudi tako malo število prvoobhajancev.

TEDEN MOLITVE ZA DUH.POKLICE
Od 5. do 12. maja 2019 bo potekal Teden molitve za duhovne poklice pod geslom Od vidnega k nevidnemu.
V tednu molitve naj bo živo in čim bolj zavzeto »poklicno« dogajanje predvsem v naših družinah, v župnijah, v skupinah, kjer delujemo. Molímo in vabimo k molitvi, poživímo svojo poklicanost, pričujmo in vabímo k pričevanju življenja, poskrbímo za poglobljeno katehezo.

V ramišljanje naj nam bo v tem tednu in tudi v bodoče KAJ LAHKO STORI DRUŽINA ZA DUH.POKLICE?

Kaj lahko naredite starši, da bo vaš dom ugoden prostor za rast otrokove vere in bo otroku pomagal k odprtosti za Božji klic.

  1. DAJTE JEZUSU SREDIŠČNO MESTO
  2. UČITE OTROKE MOLITI
  3. MOLITE ZA DUHOVNE POKLICE
  4. PREPOZNAVAJTE DAROVE VAŠIH DRUŽINSKIH ČLANOV
  5. DAJTE DAR ZA SVETO MAŠO
  6. POVABITE DUHOVNIKA ALI REDOVNICO.
  7. GOVORITE POZITIVNO
  8. POVABITE MLADE, DA RAZMISLIJO O DUHOVNEM POKLICU
  9. IZKAZUJTE DEJANJA LJUBEZNI

(vir: rkc.si)

»Če primanjkuje duhovnikov, primanjkuje Jezusa, primanjkuje svete evharistije, primanjkuje odpuščanja. Zato krščansko občestvo ne more ravnodušno in brezbrižno sprejemati upadanja števila duhovniških poklicev«. Sv. Janez Pavel II

DOBRODOŠLICA G. MATJAŽU
Z veseljem smo te dni sprejeli in dobrodošlico doma zaželeli našemu rojaku g. msgr. dr. Matjažu Roterju, ki bo v marijinem mesecu maju na počitnicah. Veselimo se naše povezanosti tudi pri svetih mašah, ki jih g. Matjaž daruje tudi po namenih trboveljskih vernikov.

DAR ZA CVETJE
Kot ste sedaj ze vajeni so vaši darovi cvetne nedelje, namenjeni za krašenje naših cerkva. Tako ste pri sv. Martinu darovali 929 EUR , pri sv. Mariji pa 690 EUR. 
Ob zahvali vsem darovalcem pa tudi iskrena zahvala vsem, ki se skozi vso leto trudite, in krasite ter urejate naša svetišča. Bog povrni za vašo skrb in lepoto ter urejenost bogoslužnih prostorov.

OBNOVA KRIŽEVEGA OLTARJA
Za velikonočni praznik smo že lahko v vsej polnosti uzrli obnovljen križev oltar. Sledi še nekaj popravkov in nekatera pleskarska dela v kapeli. Za obnovo oltarja ste do sedaj darovali 8.335 EUR, s tem, da so med darovalci trije zlati botri, ki so darovali po 1.000 eur in ena srebrna botra, ki je darovala 500 eur. Celotna obnova križevega oltarja pa dosega vrednost: 29.000 eur.

G. Podkrižnik iz Laškega pa je opravil pomembna restavratorska dela na kipu Jezusa ležečega v Božjem grobu. Stroški tega pa znašajo 695 eur.