Oznanila za teden od 1.6. do 7.6.

Šmarnice: Danes bodo šmarnice pri Pangeršičevi kapeli, ob 17.00. Pri sv. Mariji bodo danes šmarnice pri sv. Križu v Retju, ob 16.00.

Prvo obhajilo: Danes je deset prvoobhajancev prvič pristopilo k obhajilu. Molimo za njih in še posebej za njihove starše, da bi bili še naprej njihov zgled verskega življenja.

Svetopisemska skupina: Srečanje bo v ponedeljek, 1. 6. ob 19.45.

Srečanje planinske skupine: V torek, 2. 6. bo ob 19.45, pri sv. Martinu srečanje tistih, ki želite biti člani župnijske planinske skupine. Kdor ima veselje do planinarjenja je dobrodošel.

Sveto Rešnje Telo in Kri: V četrtek, 4. 6., bomo obhajali slovesni zapovedani praznik Svetega Rešnjega Telesa in Krvi. Prosim, če lahko za procesijo z Najsvetejšim pri sv. Martinu pripravite oltarje naslednje skupine: karitas, molitvena skupina, pevci in župnijski pastoralni svet.

Romanje župnijskih sodelavcev: V soboto, 6. 6., bo romanje župnijskih sodelavcev. Naš cilj bodo romarski kraji na Gorenjskem. Danes je zadnji dan za prijave. Prijavite se lahko v župnišču, v Martinovem kotu ali pri gospe Ladislavi Medvešek. Odhod avtobusa bo ob 7.00 izpred cerkve sv. Martina. Na avtobus boste lahko vstopali tudi po vseh nižje ležečih avtobusnih postajah v Trbovljah.

Prvi dnevi v mesecu: Od prvih dni v mesecu še posebej poudarjam prvi petek, ko se izročamo Srcu Jezusovemu. Ob prvem petku se priporoča tudi prejem zakramenta sprave. Pri tem še posebej mislim na tiste, ki jih obiskujem na domu. Za prinašanje obhajila na dom imamo usposobljene tri župnijske sodelavce, medtem ko je namen obiska duhovnika za prvi petek v tem, da je bolnikom in starejšim na razpolago tudi za zakrament sprave.

Zaključek veroučnega leta: Veroučno leto bomo zaključili v nedeljo, 7. 6., s sveto mašo ob 10.00. Otroci naj uredijo delovne in liturgične zvezke, da bodo primerni za ocenjevanje. Kdor še ni oddal spričevala, naj ga takoj prinese v župnišče. Otroci bodo prejeli spričevala po sveti maši. Ob tem je potrebno povedati, da zaključek veroučnega leta ne pomeni zaključek obiskovanja svete maše.

Sveta maša pri križu v Mariji Reki: V nedeljo, 7. 6. ob 15.00, bo sveta maša za žrtve 2. svetovne vojne. Sveto mašo bo vodil dr. Jože Plut, vojaški vikar.

Srečanje bolnikov: V nedeljo, 14. 6. ob 10.00, bo pri sv. Martinu srečanje bolnikov in starejših. Pri sveti maši bo možno prejeti tudi zakrament maziljenja. Priporočljivo je, da verniki pred maziljenjem prejmejo tudi zakrament sprave. Kdor želi k spovedi, naj me prosim, prej pokliče. Za spoved pa bom na voljo tudi pred sveto mašo. Člane župnijske karitas naprošam, da omogočite bolnikom in starejšim prevoz v cerkev. Prav tako naprošam župljane, da pripravite pecivo za druženje po sveti maši.

Romanje na sv. Planino: Vsako leto, na soboto po Vidovem, Trboveljčani romamo na sv. Planino. Zadnja leta je število romarjev upadlo. Zato bo letos romanje v nedeljo, 21. 6., ko se bomo ob 11.00 pridružili domačim vernikom pri sveti maši. Ta dan bo sveta maša pri sv. Martinu odpadla.

Oratorij: Med 6. in 10. 7. bo potekal oratorij. Čim prej se prijavite v župnišču ali pri Simoni Jan. Prispevek je 20 € za udeleženca. Prijavnice bodo priložene poleg spričeval.
Martinov list: Martinov list bo, zaradi mnogih skušnjav po branju med sveto mašo, od zdaj naprej na voljo po sveti maši.

Možnost za pogovor: Z g. Francem Pelcem sva na voljo za pogovor v zvezi s krščansko duhovnostjo. Prosim, da naju predhodno pokličete.