Oznanila za teden od 11.1. do 17.1.

Čas med letom: Z nedeljo Jezusovega krsta se konča božični čas in nastopi čas med letom. Zato je nedelja Jezusovega krsta hkrati tudi 1. navadna nedelja. Zato je primerno, da pospravimo jaslice, saj se evangeljski odlomki nanašajo na Jezusa, ki je v času krsta in po njem star že več kot 30 let. V Sloveniji smo ljudje navezani na stare čase pred liturgično reformo, zato iz čustvenih razlogov še vedno radi ohranjamo jaslice do svečnice.

Blagoslov otrok: Danes, na praznik Jezusovega krsta, bo med sveto mašo, ob 10.00, blagoslov otrok.

Kateheza za odrasle: Redna kateheza za starše in ostale odrasle bo v ponedeljek, 11. 1. ob 18.45, v župnijski dvorani. Letošnja srečanja so namenjena spoznavanju evangelija, v katerem je zapisano veselo oznanilo odrešenja. Poleg staršev veroučencev, se srečanja brez strahu udeležite tudi vsi tisti, ki bi radi poglobili krščansko življenje.

Svetopisemska skupina: Srečanje bo v torek, 12.1., ob 18.45.

Seja ŽPS: Redna seja Župnijskega pastoralnega sveta bo v četrtek, 14. 1. ob 18.45, v župnijski dvorani.

Dom upokojencev: Sveta maša bo v petek, 15. 1. ob 10.00.

Pohod na Kum: Župnijska planinska skupina vabi vse župljane na pohod na Kum, ki bo v soboto, 16. 1. Ob 8.00 se dobimo pred cerkvijo sv. Martina, kjer se bomo razporedili po avtomobilih za prevoz do železniške postaje.

Medgeneracijska skupina: Srečanje bo v torek, 19. 1., ob 18.45.

Januarski večeri: »Januarski večeri« bodo potekali zadnje tri petke in sobote v januarju, kar pade na 15., 16., 22., 23., 29. in 30. januar. Podroben razpored in opis predavanj je na razpolago v zgibanki. V času januarskih večerov bo sveta maša ob sobotah, ob 18.00.

Ekumenska osmina: Vsako leto poteka od 18. do 25. 1. molitvena osmina za edinost kristjanov. Povabljeni smo, da še posebej pri sveti evharistiji, ki je zakrament edinosti, prosimo, da bi bili vsi kristjani eno. Naslov letošnje ekumenske osmine je »Jezus je rekel Samarijanki: Poklicani smo, da oznanjamo slavna Božja dela« (1 Pt 2, 9).

Pogovori: Vse, ki si prizadevate, da bi bil Gospod središče vašega življenja vabim na pogovor. Včasih se človek leta in leta trudi, da bi odkril Božjo voljo, vendar lahko to odkrije le v iskrenem pogovoru. Kdor želi priti na pogovor, naj me prosim, prej pokliče.

Martinov list-249