Oznanila za teden od 11.11. do 17.11.

Prihodki in odhodki: Oktobra je imela župnija 1.656,14 € prihodkov in 2.390,32 € odhodkov. Največ je bilo dajatev na škofijo, 750 €.

Martinovi dnevi: Za nami so Martinovi dnevi 2013. Osrednji dogodek je bilo praznovanje 25 – obletnice redovništva naše rojakinje, s. Majde Pangeršič. Hvala vsem, ki ste kakorkoli pripomogli, da smo lahko po Martinovih dneh bolj bogati na vseh treh dimenzijah, ki določajo človeka: telesni, duševni in duhovni.

Srečanje za starše veroučencev: V ponedeljek, 11. 11. po sveti maši, bo redno mesečno srečanje za starše. Starši birmanskih kandidatov boste prejeli izjave za botre. V letošnji sezoni  na naših srečanjih obravnavamo pomen zakramenta krsta, iz katerega izhaja naše celotno krščansko življenje. Na srečanje vabljeni tudi vsi ostali verniki!

Svetopisemski mini maraton: V petek, 15. 11., med 18.30 in 22.00 uro, bo v župnijski cerkvi branje Svetega pisma. Tokrat ne bomo delali razporeda po skupinah, ampak se na vpisni list, ki je pripravljen na steklenih vratih, vpišite posamezniki, tam kjer je še prosto.

Seja ŽPS: V torek, 19. 11. po sveti maši, bo seja Župnijskega pastoralnega sveta.

Katarinina nedelja: Na praznik Kristusa Kralja vesoljstva, 24. 11., bomo v naši župniji obhajali »Katarinino nedeljo«. Slovesna sveta maša bo v cerkvi sv. Katarine, ob 9.00. Prosim, da prazniku primerno očistite cerkev. Po sveti maši bo pred cerkvijo druženje, zato ste naprošeni, da za ta namen pripravite pecivo in druge dobrote.

Duhovne vaje za župnijske sodelavce: Od 29. 11. do 1. 12. bodo v Stični duhovne vaje za župnijske sodelavce. Prosim, da se do 17. 11. prijavite pri Gregorju Špajzerju ali v župnišču. Kdor pa se duhovnih vaj ne more udeležiti, naj to prav tako sporoči. Cena je 40 € na osebo.

Duhovni pogovori: Vsi, ki želite poskrbeti za duhovno zdravje, ste vabljeni, da pridete v župnišče na duhovni pogovor. Naše nezadovoljstvo s povprečnim življenjem, navadno izvira iz naše notranjosti, kar pa se v glavnem izčisti v duhovnih pogovorih.

Pratika in koledarja: V Martinovem kotu in v župnišču lahko dobite Družinsko pratiko (5,50 €), Marijanski koledar (2 €) in koledar Družine (0,50 €).