Oznanila za teden od 11.9. do 17.9.

AKTUALNI DOGODKI V ŽUPNIJI

* V ČETRTEK OBHAJAMO PRAZNIK POVIŠANJA SV. KRIŽA – sveta maša bo na podružnici sv. Križa ob 10.uri.
* v nedeljo, 17. septembra, bo žegnanjska nedelja pri sv. Križu v Retju. Ob 10.00 bo slovesna sveta maša, po maši pa druženje in NEDELJSKO »POPOLDNE PRAŽENEGA KROMPIRJA«. Za vse podrobnosti se obrnite na gospo Ladislavo Medvešek.

ŽUPNIK SPOROČA
*v petek, 15. 9., po večerni sveti maši bo SEJA medžupnijskega pastoralnega sveta
* v soboto, 16. septembra, zvečer bom v župniji Kisovec vodil romarski shod v čast Materi Božji. Sveta maša bo ob 19. uri. TUDI TRBOVELJSKI FARANI STE VABLJENI!!

SVETOPISEMSKA SKUPINA
Po počitniškem oddihu začenja svoja redna srečanja tudi svetopisemska skupina. Prvo jesensko srečanje bo v torek, 12. septembra, ob 19. 45 v veroučni učilnici pri sv. Martinu. Vabljeni tudi novi svetopisemski člani in članice.

ZAČETEK VEROUČNEGA LETA
V tem tednu se začenja redni verouk. K verouku so vabljeni tudi vsi, ki so že hodili, pa so zaradi različnih razlogov z veroukom prenehali. Jezus nas vedno znova svari: »Pustite otroke k meni in ne branite jim…«
Otroci naj k prvi uri verouka prinesejo stare učbenike, ki jih hranijo doma. V kolikor so še dobro ohranjeni, bomo katehetje poskrbeli za primerno zamenjavo. Simbolični prispevek za katehete, kurjavo in nekatere stroške znaša 20 eur za otroka. O cenah delovnih pripomočkov pa se pozanimajte pri posameznih katehetih na prvi veroučni uri. Verouk bo letos potekal po sledečem razporedu:
predšolski: četrtek od 18. do 19. ure
1. in 2. razred: torek od 16. 45 do 17.30
3. razred: petek od 15.00 do 15.45
4. razred: četrtek od 16.00 do 16.45
5. razred: četrtek od 17.00 do 17.45
6. razred: ponedeljek od 16.00 do 16.45
7. razred: ponedeljek od 17.00 do 17.45
8. in 9. razred: petek od 16.00 d0 16.45

SREČANJE BOLNIKOV IN OSTARELIH
Na Slomškovo nedeljo, 24. septembra, bo v cerkvi sv. Marije sveta maša za bolne in ostarele. Med mašo bo obred svetega maziljenja, po maši pa srečanje s pogostitvijo za bolne, k čemur vabijo sodelavci Karitasa. Ker bo sveta maša za bolnike ob 10. uri, bo nedeljska sveta maša pri sv. Martinu ob 8. uri. Mladi in zdravi omogočite bolnim in ostarelim udeležbo na tem dogodku.

NOVA OBLIKA ŽUPNIJSKEGA LISTA
Spoštovani,
v rokah držite novi, jesensko obarvan, župnijski list, ki ni samo poln novih informacij, ampak ima tudi prenovljeno zunanjo podobo in obliko. Ob tej priložnosti in po letu dni opazovanja si drznem k novosti dodati tudi sledeče: vesel sem, da radi prebirate naše župnijsko glasilo in da kljub temu, da ga najdete na spletu, tiskana oblika še vedno nekaj velja. Vsako nedeljo za župnijo pripravimo preko 400 izvodov, kar bi moralo zadostovati za število nedeljnikov, zato me je čudilo, da so kdaj oznanila pošla, a glej ga zlomka, odgovor se ponuja sam od sebe. Z župnijskim listom se mi pohvalijo tudi takšni, ki k bogoslužju sploh ne prihajajo, zato me zanima kdo ste tisti »poštarji« in »poštarke«, ki župnijski list delite vsepovprek. Vsekakor je lepo, da utrip župnije spremljajo tudi oddaljeni kristjani, vendar ob tem le v razmislek in spodbudo, da so z izdajo oznanil povezani tudi stroški, ki niso majhni. Tu ni le kos papirja, poleg tega so tukaj še stroški tiskanja, redni servisi fotokopirnih strojev, pa delo lektorice, da moje priprave sploh ne omenjam. Zato verjamem, da boste z mislijo na stroške lažje oddali kakšen evro več v ta namen, vse »poštarje« in »poštarke« naše župnije pa naprošam, da tudi vaše naslovnike spodbudite k temu in še prej k branju in razmisleku o omenjeni zadevi. Prijetno branje vsem.