Oznanila za teden od 12.11. do 18.11.

Zahvala: Iskrena hvala vsem, ki ste ob našem župnijskem prazniku karkoli ali kakorkoli prispevali k duhovno bogatemu »Martinovemu vikendu«. Ker pa smo še v bližini zahvalne nedelje, se zahvaljujem vsem župnijskim sodelavcem in vsem ostalim, ki prispevate k večjemu blagoslovu naše župnije.

Svetopisemska skupina: Srečanje bo izjemoma v petek, 16. 11., po sveti maši. Skupina je v letošnjem letu pridobila nekaj novih članov, kar je gotovo vzpodbudno. Kljub temu sporočam, da je v župnišču še dovolj prostora, zato ste v skupino resnično vabljeni vsi, ki bi radi poglobili vaše poznavanje Božje besede.

Srečanje za starše veroučencev: V ponedeljek, 12. 11. po sveti maši, bo redno mesečno srečanje za starše. Še posebej vabljeni tisti starši, ki redko ali nikoli ne pridete na srečanja. Ob tem konkretno mislim predvsem na starše letošnjih prvoobhajancev. Glede na sodelovanje staršev, zaenkrat trije od petih kandidatov izpolnjujejo pogoje za pristop k prvemu svetemu obhajilu. Vabljeni tudi vsi ostali verniki!

Srečanje molitvene zveze: V nedeljo, 18. 11. ob 15.00, bo v cerkvi Marije vnebovzete v Celju redno škofijsko srečanje članov Molitvene zveze za duhovne poklice. Ob 15.00 bo molitvena ura, katero bo pripravila Molitvena zveza dekanije Laško. Ob 16.00 pa bo sveta maša, katero bo daroval naš škof ordinarij.

Duhovne vaje za župnijske sodelavce: Vsi župnijski sodelavci, ki sodelujete v različnih skupinah, ste vabljeni na duhovne vaje, ki bodo od 30. 11. do 2. 12., v Domu duhovnih vaj v Nazarjah. Opravičeni ste samo tisti, ki imate za to resnično tehtne razloge. Prosim, da se najkasneje do 25. 11. prijavite pri Gregorju Špajzerju ali v župnišču.

Primarni sakralni objekti v Zasavju: Takšen je naslov knjige avtorja Gašperja Jermana, ki je bila izdana vzporedno z istoimensko razstavo, ki je bila tekom letošnjega poletja v muzeju Trbovlje. Iz muzeja smo dobili knjige, v katerih so osnovni podatki o župnijah in cerkvah v Zasavju. Knjige so na voljo v Martinovem kotu. Cena je 15 €.

Pratika in Marijanski koledar: Na voljo je Družinska pratika po 5 € in Marijanski koledar po 2 €. Oboje lahko dobite v Martinovem kotu ali v župnišču.