Oznanila za teden od 12.12. do 18.12.

V torek, 13. decembra, bo molitveno skupino članov otrok Brezmadežne obiskal njihov narodni voditelj  g. Franc RATAJ, dekan dekanije Videm ob Savi in duhovnik v Dobovi.  Zvečer bo vodil somaševanje pri sv. Mariji, pol ure pred mašo pa bo na razpolago za sveto spoved.

SPOVEDNI  DAN
Spovedni dan, bo za našo župnijo v soboto, 17. decembra. Spovedoval bo kapucin iz Krškega, p. Marko Senica. Od 15. do 16.30 bo prilika za spoved pri sv. Mariji. Od 17. Ure in dokler bo potrebno pa pri sv. Martinu. Ob 18. uri bo pri sv. Martinu slovesna božična devetdnevnica. Tudi med njo in po njej bo še priložnost za spoved. Izkoristite. Sicer sem na voljo za spoved vsak večer pol ure pred večerno sv. mašo.

PREDBOŽIČNI ZAGREB
V nedeljo, 18. decembra, ste povabljeni v Zagreb. To lepo mesto z božičnim sejmom in jaslicami nas vabi, da podoživimo utrip predprazničnih dni. Odhod avtobusa izpred Martinove cerkve bo ob 15. uri, predviden prihod nazaj pa okrog 21.30 ure. V Zagrebu bo priložnost za obisk božičnega sejma, obisk sv. maše v katedrali ob 18. uri, kjer je tudi priložnost za sveto spoved. Prijavite se čimprej v pisarni ali v Martinovem kotu. Cena prevoza je 8 € na osebo.

SHOD MZDP
18. 12. 2016 bo v Celju v Marijini cerkvi shod MZDP laške dekanije z molitveno uro ob 15. uri in sv. mašo ob 16. uri. Prijave sprejema Mihael Hild (041 371 430).

V Martinovem kotu dobite Marijanski koledar (2,50 EUR), Družinsko pratiko (5,50 EUR), listni koledar Družine in različne lepe knjižice in knjige, ki trenutno samevajo na polici. PRIJAVITE SE LAHKO TUDI ZA OBISK PREDBOŽIČNEGA ZAGREBA.

DRUŽENJE OB PEKI PECIVA
Naše gospodinje vabim na druženje ob peki božičnih piškotov, ki bo v sredo, 21. 12., od 15. ure dalje v župnijski dvorani. Udeleženke prinesite svoj recept in kar potrebujete za peko. Za prostor, pečico in dobro voljo poskrbi župnik.  

DOHODNINA IN VOŠČILNICE KARITAS
Župnijska Karitas vas vabi k dobrodelnosti in sporoča, da lahko vsi zaposleni del obvezne dohodnine (0,5%) nakažete na našo župnijsko Karitas. Obrazce lahko dobite v pisarni Karitas oz. po nedeljski sv. maši. Izpolnjene obrazce je potrebno vrniti na župnijsko Karitas. Na voljo so že božične voščilnice, ki jih skrbno ročno izdelajo članice Karitasa. Dobite jih  po nedaljskih  sv. mašah pred cerkvama obeh župnij.

BLAGOSLOV DOMOV
Vsi, ki bi želeli, da se oglasim in blagoslovim vaš dom, se mi čimprej prijavite, da se dogovorimo za termin. Termini za blagoslove so vsak dan v pop. času (razen v primeru pogreba) ali pa zvečer po večerni sv. maši od 3. adventne nedelje pa vse tja do praznika svetih treh kraljev, razen nekaj dni v tednu po božiču, ko si vzamem nekaj časa za obiske in blagoslove v rodnem kraju.


V minulem tednu smo se poslovili od rajnega Alojzija Brinjevca (Trg revolucije 7c) in rajne Vide Potočnik (Loke 11a). Spomnimo se ju v molitvi.