Oznanila za teden od 12.3. do 18.3.

Nabirka: Prejšnjo nedeljo ste darovali pri sv. Martinu 659,53 € in pri sv. Katarini 82,46 €. Skupaj 741,99 €. Bog povrni!

Misijon: Kljub temu, da smo uradno končali misijon, to ne pomeni, da je za nami dogodek, ki bo ostal zapisan zgolj v župnijski kroniki. Misijonsko ozaveščeni živimo vsak dan, saj smo v času misijona dobili okrepitev od »zgoraj«, da bomo še bolj goreče izvrševali poslanstvo oznanjevanja evangelija. Hvala vsem, ki ste v času misijona poskrbeli za prehrano misijonarjev. Hvala tudi tistim, ki ste namenili denarne in ostale materialne darove za misijon.

Prostori župnijske karitas: V soboto, 3. 3., so bili v okviru župnijskega misijona blagoslovljeni novi prostori župnijske karitas. Sedež karitas se je tako prestavil na naslov Trg Franca Fakina 34. Ob tej priložnosti vabim k sodelovanju tudi nove (predvsem mlajše) sodelavce.

Starši veroučencev: Srečanje bo v ponedeljek, 12. 3. po sveti maši. Kdor se srečanja ne more udeležiti, naj me obvesti. V času misijona so bili veroučenci povabljeni, da sodelujejo v delavnicah, ki so jih pripravile sestre Frančiškanke Marijine misijonarke. Obe soboti je sodelovalo 27 veroučencev od 63.

Pobožnost križevega pota: Vsak petek in nedeljo molimo pred sveto mašo križev pot. V petek, 16. 3. ob 17.30, pripravljata križev pot molitvena skupina in prenova. Križev pot molimo v župnijski cerkvi tudi ob nedeljah, ob 9.30. Ob nedeljah je pobožnost križevega pota tudi v Retju, ob 15.00.

Kristusov pasijon: Verjetno je že skoraj vsak gledal film Kristusov pasijon, ki ga je leta 2004 režiral Mel Gibson. Iz lastne izkušnje lahko povem, da vsakič, ko ga gledam spoznam kaj novega. Zato ste vabljeni v petek, 16. 3. po sveti maši, na ogled filma Kristusov pasijon, naslednji dan, ob isti uri pa bo na temo filma pogovor. Vabljeni, da tudi ob filmu premišljujemo o trpljenju našega Gospoda Jezusa Kristusa.

Teden družine: Med 19. in 25. 3. bo potekal teden družine, z naslovom »Drug drugega bremena nosite«, ki je enak geslu letošnjega pastoralnega leta.  V družinah si lahko postavite za izziv, kaj boste v družinskih skupnostih naredili, da boste uresničevali naročilo in spodbudo 2. vatikanskega Cerkvenega zbora, da je »družina domača Cerkev.« (C 11)