Oznanila za teden od 12.5. do 18.5.

Teden molitve za duhovne poklice: »Živa občestva – pot duhovnih poklicev« je letošnje geslo tedna molitve za duhovne poklice, ki ga v Cerkvi na Slovenskem obhajamo med 4. in 11. majem. Za našo škofijo bo slovesnost danes, 11. 5., v celjski stolnici. Ob 15.00 bo molitvena ura, ob 16.00 pa sveta maša.

Birmanska devetdnevnica: Zaradi šolskih obveznosti ob različnem času, pred birmo ne bomo imeli klasične devetdnevnice. Zaradi odsotnosti enih birmancev v enem tednu in drugih v drugem tednu, bomo obhajanje devetdnevnice raztegnili v dva tedna. Od preteklega petka dalje se naj je udeležijo tisti birmanci, ki so v obstoječem tednu doma. Skupaj pa bomo zaključili devetdnevnico 24. maja.

Srečanje za starše veroučencev: Naše zadnje srečanje v sklopu letošnjega veroučnega leta bo v ponedeljek, 12. 5., po sveti maši. Naslov srečanja bo »Med strahom in pogumom«. Na srečanje ste vabljeni tudi ostali, ki želite »oplemenititi« versko znanje. Vsem, ki ste se redno udeleževali srečanj, se iskreno zahvaljujem.

Svetopisemski mini maraton: V petek, 16. 5., bo med 19.30 in 22.00 redni mini svetopisemski maraton. Pod korom je pripravljen list, razdeljen po posameznih urah, na katerega se vpišite. Močno priporočam, da se vpišete tisti, ki do zdaj še niste zmogli narediti tega koraka.

Birma in prvo obhajilo: Zakrament birme bodo birmanci prejeli v nedeljo, 25. 5., prvoobhajanci pa bodo prvič v polnosti prejeli zakrament evharistije v nedeljo, 15. 6.

Šmarnična pobožnost: V mesecu maju poteka šmarnična pobožnost. Kdor želi pripraviti šmarnice pri kapeli, naj mi to sporoči vsaj štirinajst dni pred izvedbo.

Zaključek veroučnega leta: Veroučno leto bomo zaključili v nedeljo, 8. 6., s sveto mašo ob 10.00. Zadnje ure verouka bodo namenjene preverjanju znanja in pregledovanju delovnih in liturgičnih zvezkov. Kdor še ni oddal spričevala naj ga prinese k verouku.

Oratorij: Med 7. in 11. 7. bo v naši župniji potekal oratorij, ki je namenjen otrokom iz obeh Trboveljskih župnij. Prosim, da se čim prej prijavite v župnišču ali pri Maji Žibret, ki je prevzela odgovornost za vodenje oratorija. Prispevek je 17 € za vsakega udeleženca. Ob podelitvi spričeval bodo otroci prejeli tudi prijavnico za oratorij.
Romanje župnijskih sodelavcev: V soboto, 7. 6., bo romanje župnijskih sodelavcev. Glavni cilj romanja bodo znamenitosti Zagreba. Prijavite se lahko do 1. 6. v župnišču ali v Martinovem kotu.

Možnost za pogovor: Večkrat se dogaja, da se v zvezi s pastoralnimi vprašanji obračate na duhovnega pomočnika, g. Franca. Seveda je hvalevredno, da se obračate tudi nanj, predvsem v zvezi z duhovnim življenjem in v zvezi z umetnostjo. Na redna vprašanja, ki se neposredno tičejo župnijskega življenja, pa vam g. Franc ne more podati odgovorov, ampak jih lahko podam samo jaz, ker sem po škofovem dekretu prevzel odgovornost za pastoralno vodenje župnije. Primer: Če sem sprejel mašni namen, ne more g. Franc vedeti, kdaj bo po tem namenu darovana sveta maša, ampak lahko vem jaz. Še drug primer: Če sem pri sveti maši pridigal o določeni tematiki, ne more podati odgovora v zvezi s tem g. Franc, ampak ga lahko podam jaz. Še tretji primer: Kakšen načrt imamo z župnijskimi zgradbami, ne more podati odgovora v zvezi s tem g. Franc, ampak ga lahko podam jaz. Vse vabim, da pogumno odtipkate mojo telefonsko številko, da se dogovorimo za srečanje.