Oznanila za teden od 14.1. do 20.1.

Srečanje za starše veroučencev: V ponedeljek, 14. 1., po sveti maši, bo v župnijski dvorani srečanje za starše. Kdor se srečanja ne more ali noče udeležiti, naj me o tem obvesti.

Antonovo praznovanje: Na god sv. Antona Puščavnika, 17. 1., bo sveta maša v cerkvi sv. Marka, ob 10.00. Navada je, da nekateri ob tej priložnosti prinesete v cerkev krače.

Januarski večeri: Od 11. 1. dalje ob petkih in sobotah v župnijski dvorani potekajo januarski večeri. Naslov januarskih večerov je »Pridi in poglej«, kar je tudi naslov pastoralnega načrta, ki ga je na začetku leta vere izdala Slovenska škofovska konferenca. Razpored in povzetek predavanj je objavljen v zgibanki, katero lahko dobite v cerkvi pod korom in na naši spletni strani.

Ekumenska osmina: Od 18. do 25. 1. bo potekala molitvena osmina za edinost kristjanov. Povabljeni smo, da še posebej pri sveti evharistiji, ki je zakrament edinosti prosimo, da bi bili vsi kristjani eno v Jezusu Kristusu. Razkol med kristjani traja že od leta 1054, ko sta se ločili zahodna in vzhodna Cerkev, poglobil pa se je še leta 1517, ko se je razdelila še zahodna cerkev. Glede na to, da razkol v cerkvi traja že stoletja, smo se na to preprosto navadili in živimo v grehu razkola, kakor da bi bilo to povsem normalno. Boleče je, ker med seboj še vedno iščemo razlike, ki niso bistvene za naše verovanje v Jezusa Kristusa. Razdeljenost kristjanov je eno izmed največjih pohujšanj za svet v katerem živimo. Tudi v tem bolečem dejstvu lahko iščemo vzroke za zaton krščanstva. Drugi vatikanski Cerkveni zbor (1962–1965) je izdal odlok o ekumenizmu, v katerem je spregovoril o boleči razdeljenosti kristjanov. Koncil uporabi izraz »ločeni bratje« (E 3), s čimer je bil storjen napredek v zbliževanju krščanskih cerkva.

Blagoslovi domov: Z blagoslovi domov sem v glavnem zaključil. Če sem koga »spregledal« naj mi to sporoči. Iz srca se zahvaljujem vsem, ki ste mi ob blagoslovu namenili darove. Bog povrni!