Oznanila za teden od 14.12. do 20.12.

Leto Božjega usmiljenja: Na praznik Brezmadežne, 8. 12., smo vstopili v leto Božjega usmiljenja, ki bo trajalo do praznika Kristusa Kralja, 20. 11. 2016. Zunanje znamenje tega leta je posebej za to pripravljena zastava, ki smo jo izobesili v obeh župnijskih cerkvah. Bistvene poudarke leta usmiljenja bomo sproti sporočali, kdor pa želi izvedeti kaj več naj pobrska po spletnih straneh Cerkve na Slovenskem (http://katoliska-cerkev.si/).

Kateheza za odrasle: Redna kateheza za starše in ostale odrasle bo v ponedeljek, 14. 12. ob 18.45, v župnijski dvorani. Letošnja srečanja so namenjena spoznavanju evangelija, v katerem je zapisano veselo oznanilo odrešenja. Poleg staršev veroučencev, se srečanja brez strahu udeležite tudi vsi tisti, ki bi radi poglobili krščansko življenje.

Medgeneracijska skupina: Srečanje bo v torek, 15. 12., ob 18.45.

Božična devetdnevnica: V sredo, 16. 12., začenjamo z božično devetdnevnico. Pobožnost bo takoj po sveti maši. Obisk devetdnevnice je priložnost, da se primerno pravimo na božič.

Spokorno bogoslužje: Adventno spokorno bogoslužje za obe župniji bo v soboto, 19. 12. ob 15.00 pri sv. Mariji. Na pomoč bodo priskočili bratje kapucini iz Celja. Ta dan bo sveta maša ob 18.00, pri sv. Mariji.

Srečanje MZDP: Naša dekanija pripravlja 20. 12. ob 15.00 v Marijini cerkvi v Celju molitveno srečanje Molitvene zveze za duhovne poklice v okviru celjske škofije. Kdor se želi srečanja udeležiti, naj se prijavi pri Mihi Hildu, do 15. 12. Glede na število prijavljenih, bomo organizirali prevoz z avtomobili.

Bogoslužje na božič in na štefanovo: V božični praznik bomo vstopili z večerno sveto mašo, 24. 12. ob 18.00, pri sv. Mariji. 25. 12. bodo svete maše ob 0.00 pri sv. Martinu, ob. 8.00 pri sv. Mariji in ob 10.00 pri sv. Martinu. Na štefanovo bosta sveti maši ob 8.00 pri sv. Mariji in ob 10.00 pri sv. Katarini. V domu upokojencev zaradi obnavljanja jedilnice ne bo svete maše.

Koledniki: Po božiču bodo koledniki obiskovali domove. Prosim, da se tisti, ki ste zainteresirani za obisk, vpišete na seznam, ki je ob izhodu iz cerkve.

Spovedovanje: Skozi vse leto je redna možnost za spoved pol ure pred sveto mašo. Če kdo želi k spovedi izven tega časa, naj me pokliče. Prosim, da s spovedjo ne odlašate na zadnje dni adventnega časa, da ne bi prihajalo do nepotrebne gneče pred spovednico.

Božične vizitke: Sodelavke Karitasa so izdelale božične vizitke, katere lahko dobite po nedeljski sveti maši pred cerkvijo Med tednom pa jih lahko dobite v prostorih Karitasa (Trg Franca Fakina 34). Gospem se za njihov trud iskreno zahvaljujemo.

Duhovni pogovori: Pod duhovni pogovor spada tudi tematika v zvezi z Božjo besedo in mašnimi nagovori. V dialoškem pogovoru lahko rešimo tudi marsikatero nejasnost, ki se večkrat pojavi zaradi napačno razumljene določene poteze ali določene trditve. Prosim, da me v zvezi s terminom pogovora predhodno pokličete po telefonu.

Blagoslovi domov: Na željo vernikov v dnevih po božiču do približno sredine januarja, obiskujem domove in jih blagoslavljam. Še posebej ste vabljeni, da po družinah opravite hišni blagoslov na sveti večer, na silvestrovo in na večer pred praznikom Gospodovega razglašenja. Kdor pa želi tudi blagoslov duhovnika, naj me, prosim, pokliče, da se dogovorimo za obisk.

Koledarji: V Martinovem kotu, v župnišču in v cerkvi sv. Marije so na voljo listni koledar (0,70 €), Marijanski koledar (2 €) in Družinska pratika (5,50 €).

Knjiga: V Martinovem kotu lahko dobite knjigo »Novo upanje po splavu«, ki jo je izdal zavod »Živim«.

Martinov list-245