Oznanila za teden od 15.12. do 21.12.

Svetopisemska skupina: Srečanje bo v ponedeljek, 15. 12. ob 18.45. Vabljeni vsi, ki še ne poznate vseh skrivnosti Svetega pisma. Člani svetopisemske skupine smo v lanski sezoni v celoti predelali Markov evangelij, kar pomeni, da smo adventno nalogo že opravili. Vse ostale spodbujam, da ga preberete do božiča.

Božična devetdnevnica: V torek, 16. 12., začenjamo z božično devetdnevnico. Pobožnost bo vsak dan, takoj po večerni sveti maši, ne glede na to, kje bo darovana.

Seja ŽPS: V torek, 16. 12. ob 19.00, bo seja ŽPS. Osrednja tematika bo predstavitev župnijskega pastoralnega načrta, ki ga moramo do božiča poslati na škofijo. Načrt je nastajal dve leti, na podlagi dela po skupinah.

Adventno čiščenje: Vsi Trboveljčani ste vabljeni na adventno čiščenje okolice in cerkve sv. Martina. Glede na to, da je bilo na zadnjem čiščenju sedem ljudi, ni bojazni, da ne bi bilo prostora za vse, ki želite pokazati, da ste pripravljeni biti sodelavci tudi pri čiščenju.

Spokorno bogoslužje: Adventno spokorno bogoslužje za obe župniji bo v soboto, 20. 12. ob 15.00 pri sv. Mariji. Na pomoč bodo priskočili bratje kapucini iz Celja.

Spovedovanje: Skozi vse leto je redna možnost za spoved pol ure pred sveto mašo. Če kdo želi k spovedi izven tega časa, naj me pokliče. Prosim, da ne načrtujete spovedi zadnje dni pred božičem, ker se lahko zgodi, da bo v tej smeri razmišljala večina »spokornikov«, kar lahko prinese nepotrebno gnečo in slabo voljo.

Srečanje MZDP: Naša dekanija pripravlja 21. 12. ob 15.00 v Marijini cerkvi v Celju molitveno srečanje MZDP v okviru celjske škofije. Kdor se želi srečanja udeležiti, se lahko še danes prijavi pri Mihi Hildu.

Božične vizitke: Sodelavke Karitasa so izdelale božične vizitke, katere lahko dobite po nedeljski sveti maši pred župnijsko cerkvijo in pred cerkvijo sv. Katarine. Na voljo so tudi v prostorih karitasa.

Bogoslužje na božič in na štefanovo: Na božič bodo svete maše ob 0.00 pri sv. Martinu in sv. Mariji, ob 8.00 pri sv. Mariji, ob 10.00 pri sv. Martinu in ob 15.00 v Domu upokojencev. Na štefanovo bosta sveti maši ob 8.00 pri sv. Mariji in ob 9.00 pri sv. Katarini. Glede na to, da bo tudi pri sv. Mariji polnočnica, tam ne bo svete maše na sveti večer.

Koledarji: V Martinovem kotu, v župnišču in v cerkvi sv. Marije so na voljo listni koledar (0,50 €), Marijanski koledar (2 €) in Družinska pratika (5,50 €).

Blagoslov domov: Odkar sem v Trbovljah, bom letos po božiču že petič obiskoval domove. Prvič pa bom obiskoval domove v župniji sv. Marije. Izkušnje iz dosedanjih obiskov domov so v glavnem pozitivne, pri nekaterih pa sem začutil, da bi raje videli, da me ne bi bilo, vendar mi nihče ne upa povedati, da naj nič več ne prihajam k njim. Iz tega razloga in iz razloga sprejetja župnije sv. Marije prosim, da se mi vsi, ki želite obisk doma in blagoslov, na novo prijavite.

Koledniki: Koledniške ekipe v obeh župnijah se čimprej dogovorite o načinu izvedbe koledovanja. Odgovornost za koledovanje je prevzel Miha Hild, zato se v zvezi s tem obrnite nanj. Koledniki bodo obiskovali domove predvidoma 29. in 30. 12.

Možnost za pogovor: Služba duhovnika je predvsem v tem, da je spremljevalec zaupanih mu ljudi na duhovnem področju. Na voljo sem vam za vsa vprašanja, ki se tičejo duhovnega življenja. Prosim, da me prej pokličete, da se za pogovor dogovorimo.