Oznanila za teden od 15.6. do 21.6.

Oklici: Zakrament svetega zakona si želita podeliti Bernard Hribšek, Trg Franca Fakina 36 in Laura Zagorišek, Trg Franca Fakina 36.

Srečanje bolnikov: Danes je pri sv. Martinu srečanje bolnikov in starejših. Hvala vsem, še posebej župnijski karitas, da ste omogočili prevoz vernikov v cerkev in pripravili vse za pogostitev po sveti maši.

Medgeneracijska skupina: Srečanje bo v četrtek, 18. 6. ob 19.45.

Romanje na sv. Planino: Vsako leto, na soboto po Vidovem, Trboveljčani romamo na sv. Planino. Razlog za romanje naj bi bila uslišana prošnja, ker naj bi Bog, po Vidovi priprošnji, rešil Trbovlje pred kačami. Romanje bo v nedeljo, 21. 6., ko se bomo ob 11.00 pridružili domačim vernikom pri sveti maši. Romarji se zberemo ob 8.00 na dvorišču župnišča pri sv. Martinu. Od tod bomo odšli peš na sv. Planino. Na sv. Planini pa se vsi zberemo ob 10.30 pri križu ob cesti, kjer bomo z molitvijo rožnega venca poromali v cerkev. Ta dan bo sveta maša pri sv. Martinu odpadla.

ŽPS: Seja Župnijskega pastoralnega sveta bo v torek, 23. 6., ob 19.45.

Janez Krstnik: Na praznik Janeza Krstnika bomo obhajali sveto mašo v Retju, ob 20.00. Ta dan je tudi predvečer praznika državnosti. Po sveti maši bo pred cerkvijo kulturni program in kresovanje. Prosim, da se sami organizirate v zvezi z vsebino in potekom kulturnega programa.

Oratorij: Med 6. in 10. 7. bo potekal oratorij. Čim prej se prijavite v župnišču ali pri Simoni Jan. Prispevek je 20 € za udeleženca.

Možnost za pogovor: Z g. Francem Pelcem sva na voljo za pogovor v zvezi s krščansko duhovnostjo. Obisk svete maše in drugih krščanskih obredov za resno krščansko življenje ni dovolj. Vsak človek je svet zase, zato ne more vsak hoditi po enaki duhovni poti. Če želimo še govoriti o prihodnosti krščanstva, potem je potrebno delati na osebni ravni. Duhovnik naj bi bil na župniji zato, da bi skrbel predvsem za duhovno rast vernikov. Življenje je danes še posebej težavno, ker človek v ospredje postavlja materialno preživetje, namesto, da bi najprej poskrbel za duhovno plat, saj iz nje izhaja kvaliteta življenja. Človek je po naravi bitje komunikacije, zato lahko samega sebe spoznava predvsem v pogovoru. Kdor želi priti na pogovor, naj enega od naju predhodno pokliče po telefonu.