Oznanila za teden od 16.1. do 22.1.

VEČERNE SOBOTNE MAŠE
V terminih januarskih večerov bodo sobotne svete maše izjemoma zvečer ob 18. uri.

SVETOPISEMSKI MARATON V LJUBLJANI
V Trbovljah smo svetopisemski maraton že izvedli v oktobru, osrednjeslovenski pa bo pred nedeljo Svetega pisma, v času med 25. in 29. januarjem v cerkvi sv. Jožefa na Poljanah v Ljubljani. Tudi letos smo en dvourni termin branja prevzeli Trboveljčani – na vrsto bomo prišli v petek, 27. 1., med 22.00 in 24.00. Kdor bi bil pripravljen iti v Ljubljano brat Božjo besedo, naj sporoči v župnijski pisarni ali Gregorju Špajzerju.

JANUARSKI VEČERI
Letošnji januarski večeri v tem tednu vstopajo v drugo tretjino. V petek, 20. januarja ob 18.45 nas bo nagovoril umetnostni zgodovinar dr. Ferdinand Šerbelj, ki bo spregovoril o našem farnem zavetniku sv. Martinu in njegovem češčenju med Slovenci. Naslednji dan, 21. januarja, ob 18.45 pa bo naš gost dr. Sebastjan Kristovič, ki se poklicno ukvarja s svetovanjem staršem pri vzgoji. Predavatelj nam bo dal praktične nasvete o tem, kako vzgojiti otroka v samostojno in odgovorno osebo. Obe predavanji bosta zanimivi in aktualni, zato vabljeni v čim večjem številu, pa še koga povabite!

BIBLIČNA SKUPINA
Biblična skupina vabi k druženju ob božji besedi v torek, 17. januarja, po večerni sv. maši v veroučni učilnici pri sv. Martinu.

KIP SVETEGA ANTONA
Obnovljen kip svetega Antona se je vrnil v župnijo. Slovesni blagoslov in umestitev obnovljenega kipa bo na nedeljo sv. Trojice, 11. junija, ob bližnjem godu sv. Antona (13. junij). Vsem darovalcem, se lepo zahvalim za darove, ki so namenjeni za obnovo in še vedno vabim k darovanju vse, posebej tiste, ki nosite ime sv. Antona.

KOLEDNIŠKA AKCIJA
Lepo se zahvalim vsem kolednikom, organizatorjem koledovanja in voznikom, da ste lepo izvedli koledniško akcijo. Bog povrni tudi vsem, ki ste kolednikom odprli vrata svojih domov. Za misijone smo v obeh župnijah zbrali 2.660,00 EUR, kar je bilo že nakazano na Misijonsko središče Slovenije.

 


V minulem tednu smo se poslovili od rajnega Janeza Kmetiča (Trg revolucije 36) in rajne Silve Basar (Ojstro 32). Spomnimo se ju v molitvi.