Oznanila za teden od 16.11. do 22.11.

Franc Pelc: Z dekretom celjskega škofa dr. Stanislava Lipovška, z dne 10. 11. 2015, je g. Franc Pelc razrešen službe duhovnega pomočnika v Trbovljah. Za vse, kar je storil dobrega v pastoralnem delovanju, se mu iskreno zahvaljujemo. Z molitvijo podpirajmo gospoda Pelca na njegovi novi življenjski poti.

Martinovi dnevi: Ob zaključku Martinovih dnevov se zahvaljujem vsem, ki ste pomagali tako k duhovnemu, kot k materialnemu blagostanju. Posebna zahvala gre udeležencem Nadi Žgur, s skupino Alfa in Omega, profesorju dr. Bogdanu Kolarju in upokojenemu mariborskemu pomožnemu škofu, dr. Jožefu Smeju.

Dekanijska revija pevskih zborov: Letos bo dekanijska revija pevskih zborov v Trbovljah, v župniji sv. Martina, 21. 11. ob 16.00. Na reviji bodo sodelovali odrasli, mladinski in otroški pevski zbori. Revijo bomo začeli s sveto mašo, nato pa se bodo predstavili pevski zbori. Z dekanijsko revijo bomo obhajali tudi praznik cerkvenega petja, katerega zavetnica je sv. Cecilija, ki goduje 22. novembra. Prosim, da ob tem dogodku pripravite pecivo za pogostitev pred cerkvijo, ki bo po končani prireditvi.

Katarinina nedelja: Na praznik Kristusa Kralja vesoljstva, 22. 11., bomo v naši župniji obhajali »Katarinino nedeljo«. Slovesna sveta maša bo v cerkvi sv. Katarine, ob 10.00. Prosim, da prazniku primerno očistite cerkev. Po sveti maši bo pred cerkvijo druženje, zato ste naprošeni, da za ta namen pripravite pecivo in druge dobrote. Zaradi slovesnosti pri sv. Katarini, sveta maša v cerkvi sv. Martina odpade.

Duhovne vaje za župnijske sodelavce: Danes je zadnji dan za prijave za duhovne vaje za župnijske sodelavce, ki bodo od 27. 11. do 28. 11. pri sv. Duhu nad Škofjo Loko. Prijavite se pri Gregorju Špajzerju ali v župnišču. Prosim, da brez tehtnega razloga, ne ostajate doma. Življenje župnije je namreč verodostojno takrat, kadar župnijska skupnost nenehno skrbi za duhovno izpopolnjevanje. Zaradi duhovnih vaj, v soboto, 28. 11., ne bo župnijske svete maše.

Obletnica ZPO: Na prvo adventno nedeljo, bomo obhajali 50-  obletnico začetka Zasavskega pastoralnega območja. Osrednja slovesnost bo na sv. Planini, ob 11.00. Sveto mašo bo vodil celjski škof, dr. Stanislav Lipovšek. Ta dan ne bo svete maše pri sv. Martinu.

Devetdnevnica v čast Brezmadežni: Od 29. 11. do praznika Brezmadežne bo v sklopu svete maše potekala devetdnevnica. To pomeni, da bo devetdnevnica tako pri sv. Martinu, kot pri sv. Mariji.

Duhovni pogovori: Za pomoč in pogovor sem vam na voljo po predhodnem dogovoru. Pod duhovni pogovor spada tudi tematika v zvezi z Božjo besedo in mašnimi nagovori. V dialoškem pogovoru lahko rešimo tudi marsikatero nejasnost, ki se večkrat pojavi zaradi napačno razumljene določene poteze ali določene trditve. Prav tako lahko razjasnimo vprašanja v zvezi z liturgičnimi držami. Prosim, da me v zvezi s terminom pogovora predhodno pokličete po telefonu.

Priprava na sveto mašo: Ena izmed bistvenih stvari je naše razpoloženje pri sveti maši, za kar pa v veliki meri pripomore priprava na sveto mašo. Kdor pride v cerkev tik pred začetkom ali mašo celo zamudi, je že poskrbel, da bodo ta dan sadovi evharistije izostali. Prav je, da že zjutraj preberemo mašna berila in si od njih zapomnimo kakšen stavek ter ga premišljujemo. Prav tako pred odhodom od doma premislimo za kaj se bomo pri maši še posebej zahvalili in za kaj bomo še posebej prosili.

Koledarji: V Martinovem kotu, v župnišču in v cerkvi sv. Marije so na voljo listni koledar (0,50 €), Marijanski koledar (2 €) in Družinska pratika (5,50 €).