Oznanila za teden od 16.12. do 22.12.

Božična devetdnevnica: V ponedeljek, 16. 12., začenjamo z božično devetdnevnico. Pobožnost bo vsak dan, takoj po sveti maši. S srcem polnim pričakovanja se udeležimo svete maše in devetdnevnice.

Svetopisemska skupina: Srečanje bo v ponedeljek, 16. 12. Po sveti maši. Skupina se je v zadnjih tednih nekoliko povečala, zato hvala Bogu za vsakega člana, posebej še tiste, ki ste se nam pridružili v zadnjih tednih. Naj bo to spodbuda tudi za vse ostale, da se nam še pridružijo.

Svetopisemski mini maraton: V petek, 20. 12., bo v župnijski cerkvi med 18.30 in 22.00 potekal mesečni mini svetopisemski maraton. Na mini maraton ste vabljeni vsi, prosim, da se sodelujoči vpišete na list, ki je pri vhodu v cerkev.

Adventno čiščenje: V soboto, 21. 12. ob 9.00, ste vsi župljani vabljeni na adventno čiščenje cerkve. Ob »Martinovem čiščenju« ste se lepo izkazali, vabim vas, da se z udeležbo izkažete tudi sedaj. Vabljeni tudi ostali, ki niste uradno zajeti v mejah naše župnije.

Adventna spoved pri sv. Katarini: Za adventno spoved pri sv. Katarini bom na voljo v soboto, 22. 12., od 10.00 naprej.

Filmski večeri: Na pobudo nekaterih župljanov bomo v župnišču odslej imeli t. i. filmske večere. Prvi večer bo v soboto, 21. 12. Po sveti maši. Ogledali si bomo film »Odporen na ogenj« (Fireproof). Film je še posebej namenjen zakoncem, seveda pa ste dobrodošli tudi ostali.

Božične vizitke: Sodelavke Karitasa so izdelale božične vizitke, katere lahko dobite po nedeljski sveti maši pred župnijsko cerkvijo in pred cerkvijo sv. Katarine. Med tednom pa jih lahko dobite v prostorih Karitasa. (Trg Franca Fakina 34)

Spovedovanje: Skozi vse leto je redna možnost za spoved pol ure pred sveto mašo. Če kdo želi k spovedi izven tega časa, naj me pokliče za dogovor.

Duhovna obnova za župnijske sodelavce: Na prvi adventni vikend se je od 70 župnijskih sodelavcev udeležilo duhovne obnove 20 sodelavcev. Približno toliko se vas je tudi opravičilo. To pomeni, da se je na splošno povečal odziv bodisi prijavljenih bodisi opravičenih. Lahko leto se je duhovnih vaj udeležilo 10 sodelavcev, kar pomeni, da se zadeva počasi »prijemlje«. Posebej se zahvaljujem vsem udeležencem, ki ste s srčno prisotnostjo obogatili samega sebe in vse, ki smo se duhovnih vaj udeležili.

Blagoslov domov: Po božiču bom obiskoval in blagoslavljal domove. Tisti, ki ste prejeli blagoslov že lansko leto, ste tudi letos zapisani na seznamu za blagoslov. Kdor pa želi na novo prejeti božični blagoslov, naj mi prosim, to sporoči. Obisk duhovnika in blagoslov domov je tudi priložnost, da se župljani z župnikom srečate in prijateljsko pogovorite. Če se srečamo samo v cerkvi in v župnišču, lahko to včasih izpade preveč uradno.

Možnost za pogovor: Vsake toliko časa opomnim, da sem na voljo za pogovor, še posebej v zvezi z duhovnim življenjem. Služba duhovnika je predvsem v tem, da je spremljevalec zaupanih mu ljudi na duhovnem področju. Gotovo je, da se med sveto mašo ne da odgovoriti na vsa vprašanja, ki zadevajo krščanstvo in krščansko duhovnost. Na voljo sem vam za vsa vprašanja, ki se tičejo duhovnega življenja. Prosim, da me prej pokličete, da se za pogovor dogovorimo. Če pa imate kakšne zadržke pred župnijskimi prostori, me lahko povabite tudi na dom.