Oznanila za teden od 16.2. do 22.2.

Križev pot bo ob sredah ob 17.30 in ob 18.00 večerna sveta maša. Ob petkih bo postni govor ob 17.30 in ob 18.00 sveta maša. Ob nedeljah bo križev pot ob 17.00.

– Ministranti imajo srečanje v soboto ob 9.00. Srečamo se pred župnijsko cerkvijo.

Pred nami je že POSTNI ČAS. V tem času so dolčeni dnevi, ko se začasno vzdržimo od hrane, pijače idr., telesnih užitkov iz religijoznih razlogov. Post je lahko obredni, spokorniški in asketski, skupni ali posamični. Obredni post se opravlja v določenem času bogoslužnega leta, ob določenih praznikih, godovih in obredih ter obstaja v večini religij. Namen spokorniškega posta je pokesanje za grehe in pokora. Namen asketskega posta je obvladovanje telesnosti ter razsvetljenje in mistična združitev; pretežno je individualen.               
Jezus se je 40 dni postil v puščavi in se pripravljal za svoje poslanstvo. V apostolski cerkvi so se postili občasno in v pomembnih, odločilnih trenutkih.                       
V zahodnem krščanstvu prevladuje spokorniški post, pri čemer so razlikovali post v ožjem smislu (vzdržnost od hrane) in pritrgovanje v jedi (vzdržnost od mesnih jedi in bele moke).        
V katoliški cerkvi razlikujejo evharistijski in strogi post. Evharijstiski post prepoveduje uživanje jedi nekaj ur pred obhajilom. Strogi post se opravlja občasno v določenih dneh cerkvenega leta: štiridesetdnevni post, kvaterni dnevi in dan pred prazniki – pepelnica in veliki petek.