Oznanila za teden od 16.3. do 22.3.

Svetopisemska skupina: Srečanje bo v ponedeljek, 16. 3., ob 18.45. Vabljeni vsi, ki vas zanima sporočilo Božje besede.

Župnija sv. Pavel: Župnija sv. Pavel v Preboldu vabi na 9. dobrodelni koncert »Pesem staršem«, ki bo v nedeljo, 15. 3. ob 16.00, v dvorani Prebold. 16. 3. ob 18.30 pa bo v Aninem domu pričevanje Lidije in Antona Drobniča z naslovom »Abel že več let sprašuje svojega brata Kajna: Kaj sem ti storil?«

Teden družine: Vsako leto med 19. in 25. marcem obhajamo teden družine. Letošnji teden družine nosi naslov »Ljubezen je naše poslanstvo«. Po družinah ste povabljeni, da poživite oseben odnos z Gospodom.

Spokorno bogoslužje: Postno spokorno bogoslužje za obe župniji bo v petek, 20. 3. ob 15.00, pri sv. Martinu.

Sodelovanje glasbene šole: V okviru praznika materinskega dne, bo 25. 3. pred sveto mašo, ob 18.00, pri sv. Mariji, nastop učencev Glasbene šole Trbovlje.

Postni dar: Ob petkih poteka postna akcija slovenske Karitas »Petkov postni dar«. Darovi so namenjeni za ljudi v stiski. Darove lahko darujete v škatlo, ki je ob petkih v cerkveni ladji.

Križev pot: Postna pobožnost je v cerkvi sv. Martina, ob petkih ob 17.30, pri sv. Mariji pa ob 6.30. Ob nedeljah je križev pot v Retju, ob 16.00. Križev pot oblikujejo posamezne župnijske skupine. Pri sv. Mariji se organizirajo sami. V Retju danes moli križev pot pevski zbor.

Razpored skupin pri sv. Martinu: 20. 3. bralci, 27. 3. svetopisemska skupina, 3. 4. župnijski pastoralni svet (stara zasedba).

Spovedovanje: Možnost za spoved je vsak dan pol ure pred sveto mašo (kjer mašujem jaz), po predhodnem dogovoru pa tudi v drugem času.

Nabirka za cvetje: Na cvetno nedeljo bo, pri sv. Martinu, pod oltarjem pripravljena košara, v katero lahko prispevate denar, ki je namenjen za krašenje cerkve. Pri sv. Mariji boste prispevke lahko darovali pod korom.

Obhajanje velikega tedna: V veliki teden bomo vstopili s cvetno nedeljo, 29. 3. Od velikega četrtka do obhajanja velikonočne vigilije bodo obredi pri sv. Martinu, ker bo tam tudi Božji grob. V velikonočni praznik bomo vstopili z velikonočno vigilijo, ki bo 5. 4. ob 4.00. Po vigiliji bo, v primeru ugodnega vremena, vstajenjska procesija. Vse, ki imate za sabo izkušnjo obhajanja velikonočne vigilije v nočnih urah, prosim, da svojo izkušnjo podelite s tistimi, ki te izkušnje še nimajo.

Praznični razpored liturgije: Veliki četrtek: sv. Martin, 19.00. Veliki petek: sv. Martin, 19.00. Velika noč, velikonočna vigilija: sv. Martin, 4.00; sv. Marija: 8.00; sv. Martin: 10.00; sv. Katarina: 11.00. Velikonočni ponedeljek: sv. Katarina, 9.00; dom upokojencev, 10.00.

40 dni brez alkohola: Za marsikoga je lahko ta akcija spodbuda, da se za vse življenje odpove alkoholu. Uživanje alkohola namreč ne spada k bistvenim človekovim potrebam kot so npr. potreba po dihanju, hrani, vodi, spanju in razmnoževanju.

40 ur brez telefona: Društvo SKAM – Skupnost katoliške mladine za letošnji postni čas prvič organizira akcijo 40 ur brez telefona. Vsi smo povabljeni, da v postnem času izklopimo telefon vsaj med 19.00 in 20.00. Brez slabe vesti pa lahko telefon izklopimo tudi za dlje časa.

Tečaj za bralce: 21. 3. med 9.00 in 13.00, bo v Celju pri sv. Jožefu tečaj za bralce beril, ki ga bo vodil prof. Jože Faganel. Vsi bralci ste vabljeni, da se tečaja udeležite. Kdor nima tehtnega razloga za neudeležbo, naj se prijavi pri Vidi Habjan ali pri Mihi Hildu.