Oznanila za teden od 16.9. do 22.9.

Svetopisemska skupina: Srečanje bo v ponedeljek, 23. 9., po sveti maši. Še posebej vabljeni novi, mlajši člani.

Molitvena skupina: Srečanje bo v torek, 24. 9, po sveti maši.

Stična mladih: V soboto, 21. 9., bo v Stični tradicionalno vseslovensko srečanje mladih. Kdor se želi srečanja udeležiti, se lahko še danes prijavi pri Maji Žibret ali v župnišču. Glede na število prijav bomo organizirali tudi prevoz.

Slomškova nedelja: V nedeljo, 22. 9., bomo v Novi Cerkvi pri Vojniku obhajali Slomškovo nedeljo. Ob 15.00 bo molitvena ura, ob 16.00 pa sveta maša. Iz naše župnije avtobusnega prevoza ne bomo organizirali, lahko pa skupaj organiziramo prevoz z avtomobili.

Predšolski verouk: Kdor želi otroka vpisati k predšolskemu verouku naj to stori do konca tega meseca. Prijave sprejema Simona Jan. Če bo dovolj prijav bomo z veroukom pričeli v začetku oktobra.

Celodnevno češčenje: 1. in 2. 10. bo v naši župniji potekalo celodnevno češčenje Najsvetejšega. Prvi dan bo češčenje pri sv. Martinu, drugi dan pa pri sv. Katarini. Na obeh krajih bo pripravljen list za vpis, ki bo razdeljen po urah. Glede na »živost« naše župnije težav z udeležbo ne bi smelo biti.

Svetopisemski maraton: V sklopu slovenskega svetopisemskega maratona, ki bo med 9. in 16. oktobrom v Ljubljani, pri sv. Jožefu, bomo maraton pripravili tudi v naši župniji. Pri nas bo štiriindvajseturni maraton potekal od sobote, 5. 10. od 8.00, do nedelje, 6. 10. do 8.00. Skupine boste za branje razdeljene po urah. Poleg skupin ste vabljeni, da se vpišete na pripravljen list tudi posamezniki. Maraton se bo pričel in končal s sveto mašo. Zato ste še posebej vabljeni k obema svetima mašama. V ostalih mesecih pa bomo nadaljevali z mini svetopisemskim maratonom.

Mladinska skupina: V petek, 27. 9. po sveti maši, bo srečanje mladinske skupine. Na srečanje ste vabljeni vsi, ki ste že bili pri birmi in, ki se želite odgovorno pripraviti na življenjsko odločitev.

Spoved za otroke in starše: Tudi  v letošnjem pastoralnem letu bo na voljo dodatna možnost za spoved za veroučence in njihove starše. Ta mesec bo to v soboto, 28. 9. ob 11.00. Sicer pa sem za spoved na voljo pol ure pred sveto mašo in po dogovoru. Starši spodbudite in pripravite otroke za sveto spoved. Boljšega zgleda od vašega otroci ne bodo dobili nikjer.