Oznanila za teden od 17.9. do 30.9.

AKTUALNI POUDARKI
V četrtek, ki je tretji v mesecu, bo sveta maša zvečer pri sv. Katarini.

Seja ŽPS
Zaradi večje odsotnosti članov, bo seja ŽPS v ponedeljek, 24.9. po večerni sveti maši in sicer pri sv. Mariji, in ne ta petek, kot je bilo predvideno.

Sprememba urnika verouka: 
1. razred ima verouk ob ČE 16.15
4. razred pa ob ČE 17.15

VSEEVROPSKO ZVONJENJE ZVONOV NA MEDNARODNI DAN MIRU – 21. septembra
Ob evropskem letu kulturne dediščine 2018, ki je razglašeno na podlagi sklepa Evropskega parlamenta in Sveta, so predstavniki evropskih institucij, med njimi tudi evropski komisar za izobraževanje, kulturo, mladino in šport gospod Tibor Navracsics, podprli predlog Nemškega nacionalnega odbora za varovanje kulturne dediščine da po vsej Evropi istočasno zazvonijo cerkveni in posvetni zvonovi in s tem pričarajo enega izmed vrhuncev evropskega leta kulturne dediščine.
Zvonovi bodo zazvonili ob mednarodnem dnevu miru, v petek, 21. septembra 2018, od 18. do 18.15 ure.
Pobudi se bomo pridružili tudi v Sloveniji in tako tudi v naši župniji in po naših cerkvah.

OBNOVA KRIŽEVE KAPELE
V ponedeljek je bil demontiran oltar svetega križa v Martinovi cerkvi. Ob tej priliki se zahvaljujem sodelavcem župnije za pomoč pri tem ne ravno lahkem delu. In tako se začenja obnova tega lepega oltarja iz leta 1855. Predračun za obnovo znaša 29.280 EUR. Hvala vsem, ki ste že darovali za obnovo, vsem pa že vnaprej Bog povrni. Prenovljen oltar naj bi se vrnil na svoje mesto do velike noči 2019.

NAPOVED PRIHODNJIH DOGODKOV:
* 1. do 3. oktober – dnevi celodnevnega češčenja Najsvetejšega za našo župnijo.
* nedelja, 7. oktober – popoldanski izlet na Brezje.
* nedelja, 7. oktober – zahvalna maša pri g. Francu Mlakarju ob 70-letnici. Prijave za avtobus zbirata ga. Ladislava in g. Vili Medvešek.