Oznanila za teden od 18.1. do 24.1.

Trikraljevska in adventa akcija: Za trikraljevsko akcijo ste darovali 2.493,34 €. Otroci ste darovali Jezusu v jaslice 454,45 €. Vsem kolednikom in darovalcem v obeh akcijah Bog povrni!

Ekumenska osmina: Vsako leto poteka od 18. do 25. 1. molitvena osmina za edinost kristjanov. Povabljeni smo, da še posebej pri sveti evharistiji, ki je zakrament edinosti, prosimo, da bi bili vsi kristjani eno. Naslov letošnje ekumenske osmine je: »Poklicani smo, da oznanjamo slavna Božja dela« (1 Pt 2, 9). V molitvi za edinost kristjanov smo povabljeni, da izkazujemo Bogu hvaležnost, da smo Božje ljudstvo, po krstu postavljeni v dostojanstvo Božjih otrok. Krst nas povezuje z vsemi drugimi kristjani, zato smo pravzaprav po krstu, ki je temelj krščanskega življenja, vsi kristjani povezani v eno Kristusovo telo.

Medgeneracijska skupina: Srečanje bo v torek, 19. 1., ob 18.45.

Srečanje ŽGS in ključarjev: Srečanje bo v četrtek, 21. 1., ob 18.45.

Januarski večeri: Za nami je prvi vikend »Januarskih večerov« z naslovom »Obličje usmiljenja«. Preostala predavanja bodo še 22., 23., 29. in 30. januarja. Podroben razpored in opis predavanj je na voljo v zgibanki. V času januarskih večerov bo sveta maša ob sobotah ob 18.00.

Pogovori: Vse, ki si prizadevate, da bi bil Gospod središče vašega življenja, vabim na pogovor. Včasih se človek leta in leta trudi, da bi odkril Božjo voljo, vendar lahko to odkrije le v iskrenem pogovoru. Prav tako so med verniki prisotni različni pogledi v zvezi s pastoralnim življenjem, zato so pogovori namenjeni tudi temu, da se pogovorimo o različnih pogledih na določeno stvar. Kdor želi priti na pogovor, naj me, prosim, prej pokliče.

Mašni nameni: Pri svetih mašah med tednom sta pod eno sveto mašo oznanjena dva mašna namena. To pomeni, da je prvi namen opravljen v Trbovljah, drugi namen pa oddamo drugam, kjer jim mašnih namenov primanjkuje. Navadno mašne namene oddajamo na Dol pri Hrastniku, v Laško ali v Celje h kapucinom. Glede udeležbe darovalcev pri sveti maši je popolnima vseeno, kje so fizično navzoči, kajti Kristusova daritev je po vsem svetu enaka. Pomembno je, da smo pri sveti maši v srcu z našim namenom.

Martinov list-250