Oznanila za teden od 18.11. do 24.11.

Svetopisemska skupina: Srečanje bo v ponedeljek, 18. 11., po sveti maši. Skupini se je v letošnjem letu pridružilo nekaj novih članov, zato naj bo ta podatek za spodbudo  tistim, ki ste še na poti odločanja.

Seja ŽPS: V torek, 19. 11. po sveti maši, bo seja Župnijskega pastoralnega sveta.

Dekanijsko srečanje MZDP: V okviru Molitvene zveze za duhovne poklice naše škofije, je v mesecu novembru za pripravo molitvene ure na vrsti dekanija Laško. Zaradi prenatrpanosti dogodkov v posameznih župnijah, ne bomo organizirali posebnega srečanja, ampak bomo to storili v času rednih župnijskih molitvenih ur. V Rimskih Toplicah bo molitvena ura v torek, 19. 11. ob 18.00, v Laškem 21. 11. ob 16.30 in pri nas 28. 11. ob 17.00.

Dan cerkvenega petja: Sveta Cecilija, zavetnica cerkvene glasbe in cerkvenega petja, goduje 22.11. V naši župniji se bomo, v čast sv. Ceciliji, spomnili petja in glasbe na njen god in pa v soboto, 23.11., med in po sveti maši.

Katarinina nedelja: Na praznik Kristusa Kralja vesoljstva, 24. 11., bomo v naši župniji obhajali »Katarinino nedeljo«. Slovesna sveta maša bo v cerkvi sv. Katarine, ob 9.00. Prosim, da prazniku primerno očistite cerkev. Po sveti maši bo pred cerkvijo druženje, zato ste naprošeni, da za ta namen pripravite pecivo in druge dobrote. Na ta dan bo sveta maša pri sv. Martinu izjemoma ob 10.30.

Sklep leta vere: Na praznik Kristusa Kralja bomo v Cerkvi uradno zaključili leto vere. Za našo škofijo bo zaključek v nedeljo, 24. 11., v celjski stolnici. Ob 14.30 bo molitvena ura, ob 15.00 pa sveta maša.

Duhovne vaje za župnijske sodelavce: Danes je zadnji dan za prijave na duhovne vaje, ki bodo od 29. 11. do 1. 12.  v stiškem samostanu. Kdor pa se duhovnih vaj ne more udeležiti, naj to prav tako sporoči. Cena je 40 € na osebo. Skupina, ki se bo udeležila duhovnih vaj, se bo za prevoz v Stično in nazaj dogovorila med seboj.

Duhovni pogovori: Vsi, ki želite poskrbeti za duhovno zdravje, ste vabljeni, da pridete v župnišče na duhovni pogovor. Naše nezadovoljstvo s povprečnim življenjem, navadno izvira iz naše notranjosti, kar pa se v glavnem izčisti v duhovnih pogovorih.

Pratika in koledarja: V Martinovem kotu in v župnišču lahko dobite Družinsko pratiko (5,50 €), Marijanski koledar (2 €) in koledar Družine (0,50 €).