Oznanila za teden od 18.6. do 24.6.

Sveti krst: Danes prejema zakrament krsta Anameil Merdanovič, hči Elvisa in Barbare Merdanovič, r. Gospeti.

Oratorij: Prvi teden v juliju bo v naši župniji potekal oratorij, ki je namenjen otrokom iz obeh Trboveljskih župnij. Prosim, da se čim prej prijavite v župnišče ali Maji Žibret, voditeljici oratorija. V oratorijsko dogajanje bomo vključili tudi letošnje birmance, ki se bodo na ta način lahko izkazali kot župnijski sodelavci. Prispevek za udeleženca oratorija je 17 €.

Možnost za pogovor: Marsikdo je že izrazil željo, da bi se rad pogovoril v zvezi z mašnimi nagovori. Takšni pogovori so bistveni del duhovniške službe, zato ste vsi dobrodošli. Gotovo je, da se med sveto mašo ne da odgovoriti na vsa vprašanja, ki zadevajo krščanstvo. Na voljo sem vam za vsa vprašanja, ki se tičejo duhovnega življenja. Prosim vas, da me prej pokličete in se dogovorimo za pogovor.

Korekcija urnika svetih maš: V juliju in avgustu bo nedeljska sveta maša v župnijski cerkvi ob 10.00, pri sv. Katarini pa ob 8.00. V bistvu se ne bo spremenilo nič, razen to, da bo marsikdo potreboval kakšno minuto več do cerkve. Poleg tega pa bo to priložnost, da obiskovalci obeh cerkva še bolj utrdimo medsebojne vezi.

Prenovljena spletna stran župnije: Prejšnji teden je »zagledala luč sveta« prenovljena župnijska spletna stran. Tudi ta je sad župnijskega misijona, saj se je v delo vključil misijonar br. Matej Nastran, skupaj z našim župnijskim sodelavcem Borisom Smodišem. Obema se iskreno zahvaljujemo.

Mašniška posvečenja 2012: Drugo stopnjo zakramenta svetega reda želijo prejeti: Celjska škofija: Ivan Šumljak, roj. 18. 5. 1984, župnija Zibika. (posvečenje bo v celjski stolnici, 29. 6. ob 16.00) Ljubljanska nadškofija: Matevž Mehle, roj. 30. 8. 1987, župnija Mengeš. Frančiškan: Jan Cvetek, roj. 18. 12. 1981, župnija Bohinjska Bistrica. Salezijanec: Gašper Otrin, roj. 22. 2. 1983, župnija Domžale.
Lazarist: Borut Pohar, roj. 26. 3. 1982, župnija Selca. Minorita: Andrej Sotler, roj. 30. 7. 1981, župnija Radovljica; Aleš Mohorčič, roj. 22. 12. 1978, župnija Vrabče. Če kdo ve za kakšen zadržek, naj to sporoči na pristojen škofijski ordinariat ali provincialat redovne skupnosti.